ОО Тиват:Клакор: Рушење крстионице 
                                         било би доливање уља на ватру

ОО Тиват:Клакор: Рушење крстионице било би доливање уља на ватру

Поводом најављеног рушења Крстионице, у склопу манастира св. Архангела Михаила на Михољској превлаци, позивамо све надлежне органе и институције , како државне тако и општинске, да одустану од свог наума и плана. Поготово имајући у виду врло сложену и компликовану ситуацију у Црној Гори, гдје се незадовољство већине грађана из оправданих разлога сваким даном све више шири и гдје је један човјек са шаком људи око себе, узео за право да господари нашим животима на начин како то њему одговара.

Сами сте свједоци да због таквог начина владања гдје је већина људи у држави доведена на ивицу егзистенције и сиромаштва, у таквим околностима је најлакше урадити нешто непромишљено, што никоме од свију нас неће бити од користи, напротив, имали би само штету.

Сви ви који се налазите на одговорним мјестима, у органима и институцијама, не дозволите себи да будете злоупотребљени, нарочито у оваквим ситуацијама, зато што интерес народа не може и не смије бити потчињен интересу једног човјека и партије на власти. Својим примјером покажите да сте у служби тог истог народа који вас плаћа и очекује од вас да будете достојни функције коју обављате. Позивајући се на поштовање закона којима и ми тежимо, наредбодавци овог безумног чина- рушења Крстионице  заборављају да имају пречег посла, третирајући тај исти закон према многима који га не поштују злоупотребљавајући свој положај на којему се налазе, девастирајући овај богомдани простор који би требало да припада свима нама подједнако.

Ово како су поједини себи дали за право да тумаче, то је исто као да хоће да руше породилиште у кругу неке болнице, јер како другачије можемо третирати Крстионицу него мјесто гдје крштењем задобијамо нови живот, одричући се оног „старог“ грешног.

Овом приликом желимо да их подсјетимо на чињеницу да сви они предходни који су се усудили да руше Светиње, окончали су свој живот у највећим мукама, остављајући проклетство и својим породицама.

Упирући се против Бога унапријед сте изгубили битку!

Позивајући се на ваш здрав разум, а и због свега горе наведеног, још једном вас позивамо да преиспитате одлуке које су донешене противно вољи нас Православних вјерника и оних који то желе да постану, а све у циљу очувања мира, слоге и љубави која нам је свима потребна, без обзира којој вјери или нацији припадали.

Позивамо и оне који су „ доливали уље на ватру“ да престану са таквим својим понашањем, како би овај наш позив био и њима од користи јер нико своју срећу не може градити на несрећи другога!

На крају ово наше обраћање завршавамо ријечима блаженопочившег Патријарха Павла: „Будимо људи"!

Предсједник ОО НСД Тиват Саво Клакор
Датум: 01.04.2019
Close
Close