ДФ: Захтијевамо да 
                                 свједочи и Душко Марковић

ДФ: Захтијевамо да свједочи и Душко Марковић

Из Демократског фронта су оцијенили да након данашњег свједочења бившег министра здравља Будимира Шегрта у афери лажни државни удар, постаје јасно да се овај процес, осим за обрачун са ДФ-ом, користи и за потребе унутарстраначког процеса у ДПС-у.

Они сматрају да је веома симптоматично то што Шегрт саопштава да је нека своја наводна сазнања из разговора са Тицијаном Масуом подијелио са тадашњим потпредсједником Владе Душком Марковићем, који је тада био и координатор свих служби безбједности, а не са својим предсједником владе Милом Ђукановићем.

„Поставља се питање да ли је Шегрт данас, између осталог, хтио да стави до знања кога сматра за неприкосновеног шефа у ДПС-у, да погура ту фракцију, или, просто, међу функционерима ДПС-а постоји навика или обавеза да разне информације достављају Душку Марковићу, као лицу које је деценијама на челу тајне полиције“.

Они оцјењују да би након Шегртовог ,,свједочења“ требало очекивати да се као свједок на овом суђењу појави и предсједник Владе Душко Марковић, како би појаснио многе недоумице везане за овај монтирани судски процес, као и природу разговора са Шегртом, и у коначном да се утврди шта је Марковић ,,урадио“ са том информацијом.

„Масу је очигледно имао своје разлоге да се представи као велики пријатељ Црне Горе, првенствено личну корист и бизнис, па је то ,,пријатељство“ покушао да докаже тако што је тадашњем министру здравља, кроз потпуно неутемељене и нетачне наводе, указао на ,,опасност“ која пријети Црној Гори, а овај је то ,,прослиједио“ Марковићу.

Пошто се у Црној Гори институције тешко злоупотребљавају, свједочење Марковића би показало и ко и како институције, а посебно судство и тужилаштво, држи под контролом, усмјерава и дефинише њихов рад у складу са својим политичким мотивима.

Све ово додатно показује да у ДПС-у нема здравог ткива, већ да се ради о тешко обољелом систему којега се Црна Гора мора под хитно ослободити“, закључили су из ДФ-а.

ИН4С, 27.02.2019.Датум: 27.02.2019
Close
Close