ДФ: Брајовићу, зашто ти је
                                  Кнежевић плаћао дугове?

ДФ: Брајовићу, зашто ти је Кнежевић плаћао дугове?

Демократски фронт позвао је предсједника Скупштине Црне Горе Ивана Брајовића да се ургентно изјасни на постављена питања предсједника Атлас групе Душка Кнежевића.

„Озбиљне оптужбе које је професор Кнежевић изнио на рачун предсједника Скупштине представљају још један од крунских доказа да је овај НАТО тајкун изгледа корумпирао сваку институцију система које се ових недеља пред нашим очима урушавају као кула од карата“, саопштили су из ДФ-а.

Зато је веома важно, додају из овог политичког савеза, да Брајовић одговори да ли му је вишегодишња дуговања на кредитним картицама покривао Душко Кнежевић и од чијих то средстава?

„Какав је и с ким аранжман имао Брајовић да би депозите ЈП Аеродроми Црне Горе држао у Атлас банци? За колики је износ професор Кнежевић купио земљу у Бјелопавлићима на молбу Брајовића и како је та земља преписана Кнежевићевом возачу који се тренутно налази у притвору, јер је одбио да лажно свједочи против ДФ–а“, наглашавају из тог политичког савеза.

Према њиховим ријечима, уколико Брајовић не одговори конкретно на постављена питања биће веома јасно да је недостојан вршења функције предсједника Скупштине, и да под притиском СДТ-а и Мила Ђукановића покушава зауставити незаустављиве демократске процесе.

„ДФ такође позива потпредсједника Скупштине Бранимира Брана Гвозденовића и још увијек актуелног предсједника Радне групе за изборно законодавство да одговори да ли је као предсједник Одбора директора Електропривреде заједно са још једним подгоричким бизнисменом учествовао у подизању кредита од 2,5 милиона евра на начин што је Електропривреда склопила уговор са тим бизнисменом како би се код гимназије градио пословно стамбени комплекс од 40000 квадрата. Да ли је тај кредит подигнут у Атлас банци? И гдје су нестале 2,5 милиона евра које никад нису враћене поменутој банци“, поставили су питање из ДФ-а.

Такође, додају да криминално политичка правосудна хоботница која је обавила Црну Гору, сваког дана открива своје пипке до морбидне изопачености, да је право чудо како је ова држава уопште функционална, јер су је систематски уништавали управо они који свих ових година прогоне ДФ због наводног антидржавног дјеловања.

„Данас је сваком у Црној Гори јасно да је прогон ДФ-а као највећег противника режима био пројекат скретања пажње са безобзирне пљачке и пустошења државних ресурса у којем су удружено учествовали државници, тајкуни, судије, тужиоци, министри, посланици, како би након референдума створили властити феуд у којем су сви грађани без обзира за ког гласали постали савремени робови. Треба ли подсјећати на улогу Ивана Брајовића и Брана Гвозденовића заједно са парламентарном већином кад су у фебруару 2017. супротно Уставу, закону и пословнику заказали ванредну сједницу за два дана са само једном тачком дневног реда: „ хапшење Андрије Мандића и Милана Кнежевића“, а сад никако да се одреде о ванредним сједницима које треба заказати због „Коверте“ и државног удара који је извео режим“, оцјењују из ДФ-а.

Или можда, додају даље, подсјетити на измјене Пословника инициране управо од Гвозденовића којим се посланици ДФ-а новчано и кривично кажњавају за употребу ријечи „лопов“ , „криминалац“, „тајкун“, „корупмпирани тужилац и судија“.

„А овамо сваког дана професор Кнежевић доказује да смо били преблаги у формулацијама према људима који су до темеља разорили Црну Гору. Зато господо Брајовићу и Гвозденовићу очекујемо ваше одговоре или да сачекамо СДТ-а да изјави како не постоји ни удаљена сумња да сте икад имали било какав пословни контакт и сарадњу са професором Кнежевићем“, закључили су из ДФ-а.

ИН4С, 11.02.2019.Датум: 11.02.2019
Close
Close