Кордић: Одлука Коњевића нелегална
                         и представља удар на власт у ХН

Кордић: Одлука Коњевића нелегална и представља удар на власт у ХН

Шефица Канцеларије за међународну сарадњу Симонида Кордић тврди да је одлука о укидању њеног радног мјеста незаконита и нелегална и да је  ријеч о удару на  власт у Херцег Новом, која је опозиција државној.  Подсјећамо,одлуком  о измјени и допуни Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Кабинета предсједника Општине од прије два дана, коју је потписао потпредсједник Општине Милош Коњевић, чланом 4. укинуто је радно мјесто руководитељке Канцеларије за међународну сарадњу. Одлука о измјенама и допуни правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста – Кабинет предсједника општине објављена је на порталу општине.

-Чула сам за покушај да се искористи одсуство предсједника Стевана Катића да би се извршио удар на опозициону власт у Херцег Новом и то путем нелегалних и незаконитих радњи  којима се практично укида Канцеларија за међународну сарадњу, један од најуспјешних и најпрофитаблинијих сектора у општини Херцег Нови -казала је нашем Радију Симонида Кордић.

-Ријеч је о канцеларији у којој смо током прошле године обезбједили преко 800.000 еура за општински Буџет, а за ову годину и наредну  планирали и пријавили пројекте у вриједности од око 4,6 милиона.  Јасно је да не постоји добра намјера о укидању једног оваког успјешног сектора. Политичка намјера је сасвим јасна. Ријеч је о удару на опозициону власт и то у тренутку када  ДПС тресе  афера “Коверат”. Ово је за нас препознатљив режимски  метод да кад се год режим нађе у кризи он преко својих сарадника изврши удар на Демократски фронт. Демократски фронт је фактор стабилности сваке  опозиционе  власти , пружамо максималан допринос, што грађани могу да виде и бићемо фактор стабилности и очувања опозиционе власти. Очекујем да ће се по повратку предсједника Општине из Америке утврдити нелегалне и незаконите радње и спријечити удар на опозициону власт у Херцег Новом.

На наше питање да ли то значи да  директно оптужује Новску листу да је у дослуху са ДПС, јер је потпис на одлуку ставио потпредсједник Општине Милош Коњевић,  Кордић није директно одговорила  већ  “да свако сноси своју одговорност и политичку и правну  за радње које предузме”.

-ДФ се понаша доследно у складу са законом -закључила је Кордић.

Радио Херцег Нови, 07.02.2019.Датум: 07.02.2019
Close
Close