Мандић: Спремни
                           смо за протесте

Мандић: Спремни смо за протесте

Демократски фронт (ДФ) спреман је за протесте и друге антирежимске акције и изузетно је важно да опозиција пронађе тачке спајања и на дјелу покаже јединство у борби против власти, сматра један од лидера ДФ-а Андрија Мандић.

Он је рекао да ДФ-у није проблем да учествује у протестима које покрећу други, већ да им се радује и снажно ће их подржати.

„Не бјежимо ни од подршке туђим скупштинским инцијативама, само нам је важно да буду усмјерене у правцу смјене овога режима. Ко год ради искрено на рушењу власти, ми га прихватамо за савезника“, рекао је Мандић агенцији МИНА.

Он је казао да су, како ДФ увијек има и властити план политичког дјеловања, предложили конкретне иницијативе, за које процјењују да су у функцији остварења заједничког циља.

Мандић је подсјетио да је једна од њих је и покретање поступка за разрешење предсједника Црне Горе.

"ДФ је спреман за протесте и за све друге антирежимске акције. Од изузетне важности је да опозиција пронађе тачке спајања и на дјелу покаже јединство у борби против режима“, рекао је Мандић.

Он сматра да грађани Црне Горе, који желе добро земљи, траже и очекују од опозиције да буде заједно, да заједнички ради и да власт што је могуће прије смијени.

Мандић је казао да је ДФ у потпуности спреман да испуни то народно очекивање, да све неспоразуме које су имали са било којом релевантном опозиционом странком остави по страни и буде дио заједничке борбе за промјене.

„Управо смо ми 2015. године, у сусрет великим народним протестима којима смо бацили режим на кољена, позивали сву опозицију и заинтересоване групе грађана да тај посао радимо заједно“, навео је Мандић. Он је рекао да су, коришћени различити изговори да не буду сви окупљени испред Скупштине, када су испостављени јасни захтјеви о смјени режима и организацији првих слободних и фер избора.

„Са том праксом опструкције опозиционог јединства треба прекинути, јер су опозиционари дужни да покрећу и подржавају антирежимске иницијативе. Тешка времена траже одговорне људе“, поручио је Мандић.

Мина, 07.02.2019.Датум: 07.02.2019
Close
Close