Андрија Мандић у интервјуу Борби: 
                                 Породица Ђукановић је водила главну ријеч
                                         у корупцији око Телекома!

Андрија Мандић у интервјуу Борби: Породица Ђукановић је водила главну ријеч у корупцији око Телекома!

Један од лидера Демократског фронта и предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић оцијенио је да нема сумње да у овим критичним тренуцима након избијања најновијих афера опозиција мора имати спреман одговор. ДФ годинама, каже он, указује, а у овој афери се то показало, да криминал у врху режима има своје заштитнике и слуге у правосуђу.

У интервјуу за Борбу Мандић наглашава да што се ДФ-а тиче, садашња екипа из тужилаштва треба што прије да буде смијењена како би се што прије зауставила штета коју наносе читавој заједници.

Да ли афера “Коверта” може бити иницијална каписла за обједињавање опозиције и како коментаришете све ово што се дешава последњих дана?

Конфузија, страх, пометња… Тако се можда у најкраћем може описати стање у ДПС-у, посебно у случају предсједника те партије и њему најближих људи. Пред њиховим очима, као и пред очима читаве јавности, откривају се докази о криминалу и корупцији, помињу се огромне цифре и начин на који је функионисала једна бахата група људи која је, очигледно, умијешана не само у корупцију и малверзације са новцем, већ и у најтежа кривична дјела, убиства и рањавања оних који су у једном тренутку засметали интересима врха режима. Посебна димензија, оно нашта ДФ годинама указује је да се у овој афери показало да криминал у врху режима има своје заштитнике и слуге у правосуђу.

Прозвали смо ВДТ Ивицу Станковића да одмах реагује на доказе које је доставио професор Кнежевић, и очекивали да изолује Ђукановића, Катнића, Стијеповића и друге који су на нелегалан начин користили пријатељство са предсједником Атлас групе како би ти докази били провјерени, а свједоци поштеђени притисака.

Станковићево срамно ћутање нам је по ко зна који пут потврдило да је и он веома важан дио те хоботнице. Постоји сијасет доказа о умијешаности Ђукановићевог клана у бројне афере. Подсјетићу вас да сам својевремено био Предсједник скупштинског анкетног одбора који се бавио афером Телеком. Сви докази који су нам били представљени указивали су да се ради о корупцији у којој су главну ријеч имали чланови породице Ђукановић и њихови најближи сарадници. Ту чињеницу сада покушава да заташка и фалсификује ГСТ, чиме врши још једно у низу кривичних дјела које је починио у последњих пар година.

Нема сумње да у овим критичним тренуцима опозиција мора имати спреман одговор. Најбоље би било да то, за почетак, буде конкретна акција до које се може одмах доћи ако се по страни оставе појединачне страначке калкулације и покаже довољно разумијевања за актуелни политички тренутак.

Српско питање у Црној Гори је поново актуелизовано. Да ли ће се Србија активно укључити у рјешавање проблема својих сународника у Црној Гори?

У последњих мјесец дана имали смо интензивну комуникацију са најважнијим адресама српског народа, а захваљујући предсједнику Србије Александру Вучићу представници Срба из Црне Горе успоставили су директну комуникацију и са предсједником Русије Владимиром Путином. Очигледно је да је остварен висок степен сарадње међу лидерима српског народа у Србији, Црној Гори, Републици Српској и Македонији, а у наредном периоду та сарадња ће се продубити. НСД, заједно са својим партнерима, води дугогодишњу борбу за заустављање дискриминације над српским народом у Црној Гори, и та борба се одвија паралелно са одлучном битком против криминалног режима, што је веома важно истаћи због оних који желе да идентитетска питања представе као непотребна. Црна Гора се не може одржати као јединствена заједница ни постати нормално демократско друштво све док је српски народ угрожен и дискриминисан.

Предмет “државни удар” улази у другу годину. Шта очекујете од пресуде за “државни удар” и шта ако она буде осуђујућа?

Свједоци смо парадокса да су главни монтажери “државног удара” ови људи за које је доказано да су слуге Мила Ђукановића, тако да је све могуће. Видјели сте да је та клика отишла толико далеко да је киднаповала посланика Небојшу Медојевића и хтјела незаконито да ухапси Милана Кнежевића. Шта нам то говори - да су те структуре, посебно сад кад су суочене са тешким оптужбама и доказима за корупцију и криминал, спремне да се силом обрачунају са ДФ. Јер, ко данас, након свега, може озбиљно схватити оне који нам суде и оне који представљају партијско тужилаштво којим руководи параноични и уплашени човјек који још за себе каже да је Исус Христ.

ВДТ-у Ивици Станковићу истиче мандат ове године. Шта је став ДФ-а по том питању и постоји ли шанса да дође до уставних промјена?

Видјећемо шта ће се све дешавати у овом периоду, да ли ће ови који сада воде тужилаштво бити на тим функцијама или ће друге, вјерујем, правди и истини склоније особе предводити те важне институције. Што се ДФ-а тиче, садашња екипа треба што прије да буде смијењена како би се што прије зауставила штета коју наносе читавој заједници.

Борба, 29.01.2019.
Датум: 29.01.2019
Close
Close