ДФ: Неће нас нико понижавати, 
                             Српску нову годину чекамо у Храму

ДФ: Неће нас нико понижавати, Српску нову годину чекамо у Храму

ДФ је управо добио решење којим подгоричка локална управа забрањује организацију Српске нове године на централном тргу. Након консултација са митрополитом Амфилохијем одлучили смо да не прихватамо евентуалне резервне локације, и да не пристајемо да нас било ко понижава, већ се опредјељујемо да Српску нову годину прославимо и дочекамо у Храму Христовог Васкрсења гдје ће у поноћ бити служен Молебан. Православна заједница ће широм Црне Горе, као и сваке године, упркос разним опструкцијама, прославити Српску нову годину на традиционалан начин и нико их у томе не може спријечити.

Ми никада нећемо пристати да будемо грађани другог реда, а управо је то локална управа овим потезом жељела. Нисмо примијетили да је било ко спречавао да се на овом простору прослави календарска Нова година, нити су тада сметале кућице на тргу које се сада користе као наивни изговор да се нама забрани прослава Српске нове године. Евидентирали смо и раније, у више наврата, антисрпско понашање Ивана Вуковића, али ово сад има и дозу безобразлука зато што се потпуно јасно користе различити аршини за организацију ова два дочека.

Подсјећамо, у програму ,,Подгоричког празничног базара'' јасно пише да он траје од 19. децембра до 10. јануара, а накнадно је продужено до 15. како би се то искористило као јефтини изговор за забрану одржавања наше прославе. Јасна нам је намјера овдашњег закашњелог брозоида у лику градоначелника, да оваквим потезима појача дискриминацију над српским народом и православном заједницом у Црној Гори.

Констатујемо да је Иван Вуковић ово учинио по налогу истог оног који је недавно посланике ДФ „стављао у затворе“ и направио да Црна Гора остане заробљеник сталних конфликата и неспоразума, по већ уходаним линијама подјела - националних, вјерских и социјалних... Дакле, улога овог градоначелника сведена је на то да буде упамћен по трагикомичном гашењу свијетла на згради општине на стогодишњицу одржавања Велике скупштине српског народа у Црној Гори и забрани дочека Српске нове године на главном градском тргу.

Ето, то су домети овога ,,доктора'' који је за тако кратко вријеме успио да се избори за мјесто једног од водећих антисрба у Црној Гори. Да не заборавимо, још увијек има дилему да ли је Белгија чланица НАТО-а, али нема дилему да треба урадити неки несојлук својим комшијама Србима и другим православцима.
Датум: 11.01.2019
Close
Close