ДФ: О моралу прича Борис Савић 
                            који је пустио Маровиће да побјегну из ЦГ

ДФ: О моралу прича Борис Савић који је пустио Маровиће да побјегну из ЦГ

Умјесто да се Борис Савић завуче у мишију рупу након криминалних, противуставних и противзаконитих одлука о киднаповању Небојше Медојевића и Милана Кнежевића без скидања имунитета, он за Божић најављује најављује да ће се поново кандидовати за предсједника Вишег суда, саопштено је из Демократског фронт

“Човјек који је потврдио споразум о признању кривице са Светозаром Маровићем, затим му свјесним нечињењем омогућио да заједно са сином побјегне за Београд, а да им притом није одузео путне исправе, нити је донио решење о забрани напуштања пребивалишта и блокади имовине, сад барјачи својим правним достигнућима која ће ући у анале светског правосуђа. Наравно да Борису Савићу није пало напамет да упореди случај Маровића са случајем пуковника Алексића против којег још није подигнута оптужница, али су му одузете путне исправе и уведена мјера забране напуштања Подгорице још од децембра 2016. године. И у овом случају Борис Савић је био главна перјаница кршења ЗКП-а припремајући терен за монтажу политичке оптужнице против ДФ-а у тзв. случају државни удар и нова гажења Устава и закона, стоји у саопштењу.
 
Тако Борис Савић а да ни не трепне утврди како су он и Мушика Дујовић у складу са Уставом донијели одлуку о слању свједока у затвор који је притом посланик, и то без укидања имунитета, поентирајући да посланички имунитет траје од тренутка уласка посланика у Скупштину до његовог изласка.

“Ноторна је неистина да су Небојша Медојевић и Милан Кнежевић одбили да свједоче, напротив, Медојевић је свједочио пет а Кнежевић два пута. Осим тога то је потврдио и судија за истрагу који је у јулу мјесецу одбио да им одреди притвор. То потврдјује и решење вијећа Апелационог суда из јула мјесеца којим је предсједавао Драгиша Ракочевић и којим је поништено решење Бориса Савића о стављању у затвор Небојше Медојевића и Милана Кнежевића. Што се десило од јула до децембра, да Апелациони суд о истој ствари донесе двије различите одлуке, а Борис Савић донесе решење о киднаповању Небојше Медојевића као да се ради о најокорелијем мафијашу, познато је не само црногорској већ и регионалној јавности, каже се у саопштењу.

Зоран Пажин је, уз прећутну сагласност Мила Ђукановића и Душка Марковић, издао налог Миливоју Катнићу, Борису Савићу и Мушики Дујовићу да смисле противуставну вратоломију киднаповања двојице посланика ДФ-а.

“И сад Борис Савић, осим што брани сопствену злоупотребу службеног положаја, свјесно обмањује јавност како је Уставњ суд потврдио да су он и Мушика Дујовића донијели одлуке у складу са Уставом и законом. То није тачно. Уставни суд још није одлучивао о уставним жалбама које су поднијели адвокати Небојше Медојевића и Милана Кнежевића, већ је смишљен правни перпетум мобиле базиран на суспензији одлуке о затвору, како би се спасио Зоран Пажин, а Борис Савић и Мушика Дујовић засад избјегли кривичну одговорност. И сад добијамо “ генијалну” правну аналогију Бориса Савића да је и у случају Светозара Маровића и у случају Небојше Медојевића и Милана Кнежевића донио одлуке у складу са Уставом и законом, и да му је то најбоља препорука да обнови мандат предсједника Вишег суда, каже се у саопштењу.

Уосталом, судећи по све интензивнијим гласинама, Светозару Маровићу је озбиљно угрожена безбједност од одређених политичко криминалних кланова из Црне Горе, и право је питање како и због чега је њему дозвољено да након правоснажне пресуде напусти земљу, и коме одговара угрожавање физичке безбједности некадашњег идеолога ДПС-а.

“Зато ДФ јавно упозорава ДПС да поновним избором Бориса Савића преко крњег Судског савјета додатно усложњава ионако крхке друштвено политичке прилике и враћа започете процесе у предисторијску фазу, и истовремено потврђује да су одлуке о киднаповању Небојше Медојевића и Милана Кнежевића политички инструиране, а да су људи попут Савића само извршиоци добијених налога, закључује се у саопштењу ДФ-а.

Борба, 08.01.2019.Датум: 08.01.2019
Close
Close