Мандић и Кнежевић за отворене 
                                 границе са Србијом и РС

Мандић и Кнежевић за отворене границе са Србијом и РС

Предсједници НСД-а Андрија Мандић и ДНП-а Милан Кнежевић на данашњем састанку са државним и политичким лидерима српског народа у региону упознали су предсједника Александра Вучића са актуелном друштвено политичком ситуацијом, посебно апострофирајући институционални прогон српског народа у Црној Гори који ће своју кулминацију доживјети пред попис 2021. године.

Констатујући да је Србија одувијек била моторни замајац Балкана, предсједници НСД- а и ДНП- а су указали на опасне трендове у региону које је недавно најавио и самозвани премијер лажне државе Косово Рамуш Харадинај, а односе се на стварање антисрпске коалиције коју би чиниле Албанија, Црна Гора, Хрватска, Македонија и тзв. Косово, не би ли Србију и српски народ таргетирали као деструктивни елемент Југоисточне Европе и успорили њен све видљивији економски развој.

Имајући у виду ове непобитне чињенице Андрија Мандић и Милан Кнежевић су покренули иницијативу код предсједника Србије Александра Вучића и предсједника Републике Српске Милорада Додика о отвореној граници између Црне Горе, Србије и Републике Српске као важној претпоставци о трговинској унији која у наредном периоду очекиване глобалне рецесије може бити рецепт како се на прави начин суочити са социоекономским изазовима.

Андрија Мандић и Милан Кнежевић су на данашњем састанку упознали Александра Вучића и о активностима ДФ- а усмјереним у правцу уставних промјена којима би српски народ и српска језичка заједница били нормирани у Уставу како им то и припада имајући у виду вишевјековни државотворни идентитет Црне Горе који се покушава фалсификовати или ригидним законским решењима забранити, а све у циљу стварања новодукљанских државних стандарда.

Предсједници НСД-а и ДНП-а су исказали захвалност што је усвојен њихов ранији предлог о отварању конзулата Републике Србије у сјеверном дијелу Црне Горе, и то највјероватније у Беранама. На састанку је договорено и даље интезивирање заједничких активности у промоцији и очувању националних, културних и духовних вриједности које нераскидиво спајају Црну Гору и Србију.

ИН4С, 06.01.2019.Датум: 06.01.2019.
Close
Close