Мандић: Вјерујући народ ће
                         бранити СПЦ у Црној Гори

Мандић: Вјерујући народ ће бранити СПЦ у Црној Гори

Предсједник Нове српске демократије, Андрија Мандић, честитао је предстојећи Божић патријарху српском Иринеју, Митрополиту црногорско-приморском Амфилохију, Епископу будимљанско-никшићком Јоаникију, Епископу захумско-херцеговачком Димитрију, Епископу Милешевском Атанасију и свим вјерницима Српске православне цркве са жељом да га прославе у миру, здрављу и радости.

Он је истакао да и овај Божић дочекујемо са вјером у јединство српског народа, поменувши у молитвама оне који су, прије једног вијека остварили на Великој скупштини српског народа у Подгорици највећи сан наших предака, као и оне витезове са Куманова, Брегалнице, Мојковца и Кајмакчалана, који су за ту свијетлу идеју положили своје животе и ослободили отачество, осветили Косово и ујединили Српство.

“Та борба непрестана за идеале слободе и правде водила је наш народ кроз вјекове, а и у овом времену када смо суочени са најжешћим ударима на наше темеље и духовност.

Они који данас покушавају да укину историјску, петровићку Црну Гору, као и многи други окупатори, прво су ударили на нашу Цркву, Његоша, косовску мисао и наше вјековне савезнике и заштитнике. Кроз монтирани судски процес за тзв. државни удар прогањају и политичке лидере српског народа у Црној Гори. Непрестано се атакује и на друге вриједности српског народа, на нашу Републику Српску, њену славу, и све оне који су одлучили да бескомпромисно бране српски идентитет.

У последње вријеме најављују и отворене обрачуне са нашом Црквом у Црној Гори. Желимо да Ваша Светост зна да ће вјерујући народ бранити Српску православну цркву у Црној Гори”, рекао је Мандић.

Он је још истакао да у потпуности дијели мишљење Његове светости, патријарха Иринеја, да се Српство не може замислити без Косова и Метохије.Датум: 05.01.2019
Close
Close