Вучуровић: Протјеривање свештеника
                                 СПЦ - очајнички потез шовиниста

Вучуровић: Протјеривање свештеника СПЦ - очајнички потез шовиниста

Најављено протјеривање свештеника и монаха Српске православне цркве је само наставак бруталног прогона коме је изложена наша Црква и традиционална Црна Гора. Није први пут да режим удара на Цркву која је створила, духовно и национално утемељила Црну Гору.

Најновији удар на СПЦ треба посматрати у контексту последњих хистеричних и шовинистичких испада актуелног режима, који покушава да од Црне Горе направи оно што она никада није била. На том ,,путу'' идеолози власти намјеравају да лажирају или пребришу и историју и традицију ове земље, па зато имамо константни прогон оних који су одлучни у томе да спријече даље понижавање наших предака и историјске Црне Горе. Режимски пројекти ,,ослањају'' се на неистине и фалсификате, што је нарочито евидентно последњих мјесеци, а у шта смо се увјерили и јуче у Никшићу, а све то је само нова етапа антисрпске, антицрногорске, антиправославне и антихришћанске кампање. Зато је покушај протјеривања свештених лица класична провокација усмјерена против сваког православног вјерника у Црној Гори.

Овај потез, такође, долази и у јеку харанге која се води и против Демократског фронта и његових лидера, који се прогоне и хапсе и због тога што су стали у одбрану својих предака и историјске Црне Горе.

Јасно нам је, такође, да су овакве акције режима уствари потези очајника, јер је власт свјесна да дискриминација, насилна асимилација и прогон цркве, српског народа и његових политичких представника нијесу било кога уплашили, нијесу дали резултат, него постигли потпуно супротан ефекат. Сви који држе до својих предака и до традиционалне Црне Горе, сви који не пристају на лажи и фалсификате, биће уз оне који штите темеље и праве вриједности Црне Горе.
Датум: 27.12.2018
Close
Close