Зечевић: Кумровачког бравара вратити у Загорје, 
                                      нека се са њим поноси његова Хрватска

Зечевић: Кумровачког бравара вратити у Загорје, нека се са њим поноси његова Хрватска

Предсједник ОО Нове српске демократије Подгорица, одборник Демократског фронта Радош Зечевић, за ЦдМ тврди да је само нека велика будала могла предложити да се подигне споменик ономе ко је тражио да Енглези бомбардују Подгорицу и Никшић на Васкрс 1944. године.

“У овом бомбардовању није убијен ниједан њемачки војник, зато што они уопште нијесу ни били у овим градовима, али је настрадало на стотине Подгоричана и Никшићана, а ови градови потпуно срушени. Још већа будала је прије више година предложила и да један булевар у Подгорици носи име по Јосипу Брозу, а појединци сличног степена интелигенције су један фудбалски клуб у Подгорици назвали по њему”, сматра Зечевић.

Додаје да је историјска трагедија да је човјек који је, као аустроугарски каплар, у Првом свјетском рату вјешао нејач по Мачви, убијао грађане Србије и Црне Горе, зашта је добио два аустроугарска одликовања, неколико година касније преузео руковођење Комунистичком партијом Југославије.

“У Другом свјетском рату, и мало након њега, до изражаја ће доћи та његова мржња према православном бићу нашег народа. Он је наредио убиство и масакр над 10.000 Срба из Црне Горе 1945. у Словенији након завршетка Другог свјетског рата, убио је митрополита Јоаникија Липовца и 145 свештеника Митрополије црногорско-приморске, а три године касније на Голом отоку, у Билећи, Богдановом крају најстрашнијим методама мучио и понижавао некадашњу елиту комунистичког покрета из Црне Горе. У Црној Гори се власт није промијенила од 1945. године, ДПС је нажалост, у жељи да влада без икаквих ограничења, наслиједио КПЦГ и СКЦГ, и зато та партија и разни екстремисти који је окружују чезну за Брозовим методама обрачуна са политичким неистомишљеницима”, јасан је он.

Према Зечевићевим ријечима, Берлински зид још увијек није срушен, посљедњи зид је у Црној Гори, и тај посао се мора завршити.

“Дакле, споменик Брозу не треба да се постави у Подгорици, нека га ставе у Загребу, у његову државу Хрватску чије је границе и државотворност управо он дефинисао. Видимо да тамо није нека навалица за његовим ликом и дјелом, али негдје овдашњи сасвим случајни ликови желе да нам ту особу наметну и претпоставе Немањи, Светом Сави, Ивану Црнојевићу, владици Данилу, Светом Петру Цетињском, Његошу, краљу Николи, краљу Петру, краљу Александру, и другим великанима који су рођени на овим просторима, и чија је ово отаџбина била. Кумровачког бравара треба вратити у Загорје и нека се са њим поноси његова Хрватска, а ми у Црној Гори и на другим српским просторима имамо довољно наших великана којима овај прононсирани убица не би могао ни ципеле обрисати”, закључио је Зечевић.

ЦдМ, 27.09.2018.Датум: 27.09.2018
Close
Close