Предсједништво и посланици ДФ заједно 
                             преузимају судски позив за Кнежевића

Предсједништво и посланици ДФ заједно преузимају судски позив за Кнежевића

Предсједништво ДФ је данас разматрало ситуацију везану за ескалацију политичке кризе у Црној Гори, која је проузрокована намјером режима да једног од лидера ДФ, Милана Кнежевића, противуставно и противзаконито смјести у спушки затвор.

Предсједништво ДФ обавјештава јавност да ће Предсједништво и посланички клуб ДФ, заједно са Миланом Кнежевићем, поћи у петак 23.02. у 10 часова у Основни суд како би сви заједно преузели позив за издржавање казне. Наиме, законом је предвиђено да након уручивања судског позива, Милан Кнежевић има право жалбе у року од три дана, а одлуку везано за то да ли ће искористити то право или не, донијећемо сви заједно, као што смо сви заједно бранили наше шаторско насеље и слободну зону .

О даљим политичким потезима ДФ, обавијестићемо јавност на вријеме.

Оно што смо одлучили, заједно са колегом Кнежевићем, је да нећемо писати никакве молбе министру Пажину, јер постоји довољно механизама да се ова криза може ријешити у складу са Уставом и законима.

Филип Вујановић је ослободио издржавања затворске казне покојног Драгана Дудића Фрица, затим активисте његове партије осуђене за изборне злоупотребе, од затвора је спашавао и општинске службенике осуђене за злоупотребу службеног положаја и наношење тешких тјелесних повреда.

Спасио је затвора цариника осуђеног за примање мита, помиловао човјека осуђеног за убиство из безобзирне освете, полицајца коме је казна изречена због мучења притвореника, а у јеку кампање – Стоп насиљу над женама и дјецом – помиловао је локалног бизнисмена који је својој радници поломио нос.

Јавности су, такође, познати сви детаљи око ослобађања новинара Петра Комненића, кога су надлежни државни органи ослободили од правоснажне пресуде да иде у затвор, након што је саопштио да неће лично да пише никакве молбе за помиловање.

Дакле, неспорно је да су Филип Вујановић и други државни органи користили уставне и законске механизме, иако ти појединачни случајеви нијесу имали никакав ризик по мир и стабилност земље, као што овај конкретни случај несумњиво има, јер се ради о изабраном представнику најјачег опозиционог субјекта и политички мотивисаном поступку.Датум: 21.02.2018
Close
Close