Алексић: Марковић још једном понизио Црну Гору

Алексић: Марковић још једном понизио Црну Гору

Посланик и функционер Нове српске демократије Будимир Алексић критиковао је одлуку црногорског премијера Душка Марковића да на Дан државности Србије посјети Приштину и састане се са Рамушом Харадинајем и Хашимом Тачијем, наводећи да тај потез представља шамар српском народу.

Алексић је за портал ИН4С казао да Марковићева посјета Приштини на Сретење није случајна.

– Као што су срамно признали лажну државу Косово*, тако је и ова посјета још један шамар Србији и српском народу, истакао је Алексић.

Он је додао да је ова посјета провокација од стране Марковића.

– Ово је један и људски и политички безобразлук, једна провокација која долази од премијера Марковића, сматра Алексић.

Такође, додаје он, овим чином не показују се пријатељски односи према Србији.

– Званичници Црне Горе упорно обмањују јавност о добрим и пријатељским односима са Србијом. Посјета Марковића на Дан државности Србије показује да је то најобичнија лаж и да је Црна Гора непријатељска држава Србији и српском народу, рекао је Алексић.

Он је казао да “данас многе државе  повлаче своју одлуку о признавању независности Косова, док Црној Гори то не пада на памет да уради”.

– Умјесто тога премијер Марковић иде на Косово* на покајање ратним злочинцима, који се налазе на челу лажне државе Косово* и то баш на дан државности Србије, указао је Алексић.

Харадинај те током сусрета са Марковићем казао да Косово* нема тако доброг и тако поузданог пријатеља као што је Црна Гора.

Марковић је рекао да Црна Гора жели у будућности да подржи Косово на његовом путу у европске и евроатланске интеграције.

Косова* је самопроглашена држава на територији јужне српске покрајине Косово и Метохија.

ИН4С, 15.02.2018.
Датум: 15.02.2018
Close
Close