Ковачевић: Није касно за договор о заједничком
                               нестраначком кандидату опозиције

Ковачевић: Није касно за договор о заједничком нестраначком кандидату опозиције

ДФ има рјешење и план за сваку ситуацију, тако да ћемо сасвим сигурно знати шта да радимо ако до договора о заједничком, нестраначком кандидату опозиције не дође. Дочекаћемо спремни тај тренутак, али је наша жеља да до заједничког договора ипак дође и не желимо да се одређујемо према другачијој опцији док она не буде сасвим извјесна, казао је Марко Ковачевић, портпарол Нове српске демократије, стожера најјаче опозиционе политичке групације у Црној Гори.

Он истиче да, уколико су сви заједно спремни да послушају вољу опозиционих бирача, да крену у конкретну заједничку акцију и занемаре ускостраначке интересе, онда је заједнички, нестраначки кандидат једино и најбоље могуће рјешење до кога можемо доћи.

–ДФ непрестано истиче да је потребно постићи договор унутар опозиције који би се максимално смањио маневарски простор режиму. Дакле, потребно је да сједнемо и да разговарамо, за шта је ДФ одавно спреман. Није касно за договор опозиције, у мјери у којој постизање таквог договора зависи од ДФ. Али смо имали у претходном периоду игнорисање ДФ, одбијање наших предлога, одсуство солидарности у тренутку када је комплетан режим напао ДФ. Чак је гро опозиције, која је себи дала име грађанска, одбио било какав разговор на било коју тему са ДФ, што је вјероватно незабиљежен случај, нарочито у земљама у којима се деценијама није променила власт и у којима влада диктатура, каже Ковачевић за „Новости“.

Он напомиње да ни у том дијелу опозиције не могу постићи заједнички договор, чак ни о термину када би се састали, па се може оправдано страховати да ће неки од њих истурити једног или неколико страначких кандидата за изборе, а други позивати на бојкот, што би било потпуно неозбиљно.

–Потребно је да се дио опозиције који је себе назвао грађанском уозбиљи и пристане да са ДФ тражи најбоље рјешење и за предсједничке изборе, али и за разрешење читаве ове ситуације која је задесила Црну Гору, сматра Ковачевић, који не крије скепсу, посебно због дјеловања грађанске опозиције.

ИН4С, 2.01.2018.Датум: 24.01.2018
Close
Close