Драшковић: ДПС социјала за оне
                                са дебелим новчаницима

Драшковић: ДПС социјала за оне са дебелим новчаницима

“Проћи Црном Гором и попричати са грађанима, носи са собом сталну слику људи који „једва спајају крај с крајем“. Тако је код сигурне већине овога народа, у земљи која је заборавила на ријеч „фабрика“, гдје је све већа незапосленост, а криминална дјелатност у спрези са режимом је болесно ткиво које стално и монструозно напада оно здраво, оцијенио је Петар Драшковић, шеф информативне службе Нове српске демократије.

Својеврстан апсурдистан државног система ових црних брда, као по ономе филму Веита Хелмера, обрнуо је смисао било које врсте уређеног система.

“Тако да није искључено да сретнемо и министра Владе Монтенегра који тврди да се дјевојчица бацила на његова кола и ударила саму себе, да Влада тврди, по звучности њихових ријечи, да постајемо, полако али сигурно, економски гигант у земљи гладних, да се бахати богати слој режимских и прорежимских кабадахија ослобађа свих обавеза и тиме чини директна штета, а обични човјек је жртва селективне примјене закона. Како то и иде на лудој журци до фајронта, мутни инвеститори се чашћавају милионима јер држави није потребно да, по закону, наплати своја потраживања јер је, дакако, земља благостања у којој народ све више истиче потребу за социјалном помоћи. Али, гле чуда? Социјалну помоћ не добијају егзистенцијално угрожени, већ истакнути фанариоти ДПС-а, на позицијама и са „дебелим“ платама. Човјек би рекао да су, ипак, успјеле да оживе негдје у свијету „Апсурдне приче“ Данила Хармса”, сматра Драшковић.

Према његовим ријечима, онако како ДПС разумије мјеру социјалне помоћи, биће да сматра да је то намијењено куповини њихових људи који јесу угојени, али социјално неосвијешћени те им незаситост није страна.

“Јер им тај новац потпуно угуши присуство грађанске неминовне критике и заустављања патолошког огољења привреде и народне касе, па се тако помогне партији у очувању гласова, слијепим заокруживањем гробара Црне Горе, чиме постају саучесници социјалног суноврата. Рекло би се да код ДПС-а не постоји материјална социјала, већ социјала духа и морала. Тако би било и по Хармсу.

Поштујући правило обрнуте логике, све упућује на то да је тежња усмјерена ка томе да они што имају мало – имају све мање, а они што имају и превише – да имају још више, уз пакт са ДПС-ом. Тако је Мило рекао. Посланици ДПС-а тајно себи подијеле варијабиле на плате, а њихови високи функционери у Беранама купују огрев и намирнице од новца који припада онима који немају три оброка дневно, захваљујући њиховој погубној владавини.

 „Здраво Беране“ их је лоцирало и предочило јавности као узорак, већ поменутог, малигног ткива. Доказујући посвећеност и преузимајући терет подизања на ноге мјеста које је ДПС толико разарао, ова коалиција је показала шта значи имати здрави локалпатриотизам и свијест о бризи за свој град”, закључује Драшковић.

Борба, 23.01.2018.Датум: 23.01.2018
Close
Close