Радуновић: Има ли веће нелагоде за Подгоричане, 
                             од чињенице да је Стијеповић градоначелник?

Радуновић: Има ли веће нелагоде за Подгоричане, од чињенице да је Стијеповић градоначелник?

Након извјесне паузе, огласио се и градоначелник Подгорице, Славољуб Стијеповић. Ближе се избори, раскол у подгоричком ДПС-у је у јеку, и одлазећи градоначелник, који је иначе на ту функцију изабран политичком корупцијом, покушава да се изнова наметне врху своје странке.

Он и његов ,,тим“ су преспавали више од три године, без иједног значајнијег пројекта у Главном граду, и сада је прави тренутак да изађу из хибернације и крену у лажна обећања.

Почело је, како смо навикли у претходних десетак година, са обећањима везаним за колектор који је, ето, у фази идејног решења, наставља се са обећањима везаним за путеве и афалтирање, као да је неко бранио Стијеповићу да тај посао до сада одради, па онда прича о водоводу који надомак Подгорице, у 21. вијеку, још увијек нијесу успјели да реализују, итд.

Међутим, кад се очекивало да Стијеповић заблиста и упозна Подгоричане са оним што је урадио, он је из рукава извадио Подгоричку скупштину из 1918. године. Вели, он као Подгоричанин осјећа нелагоду и горчину кад се помене тај догађај. А зар има веће нелагоде за Подгоричане,од чињенице да је Славољуб Стијеповић градоначелник. Па је потегао и питање велеиздаје, а онда је на опште запрепашћење поменуо и ријеч едукација. Кад смо већ код велеиздаје, Стијеповић само треба да се осврне на своју политичку каријеру, као и каријеру свога шефа и види колико су идеологија и газди промијенили и издали.

И тако је Подгоричка скупштина из 1918. године синоћ послужила Стијеповићу да замаскира незнање, нерад и катастрофално вођење Подгорице 2014, 2015, 2016. и 2017. године. И потпуно нам је јасно у којем правцу ће ићи кампања ДПС-а за локалне изборе у Подгорици. Дакле, иде ред историје, одбране државе од велеиздајника, па ред крпљења улица по ко зна који пут, што најбоље знају мјештани Загорича, Маслина, Златице, Коника, Рогама, а посебно они на подручју Зете, Љешанске нахије, Горње и Доње Горице.

Зли језици би рекли да Стијеповић није неко ко умије да ,,створи паре“ за пројекте и инфраструктуру, већ се више ослања на гафове, стране донације и развојне фондове. Међутим, иако се већина грађана слаже да катастрофално, дилетантски и недомаћински обавља функцију градоначелника, са друге стране је више пута показао да умије да буде вјешт у злоупотреби функција које је обављао, дијелећи, на примјер, незаконито новац појединим партијским колегама који, иначе, имају огромне приходе, или учествујући у конвертовању 100.000 долара за потребе ДПС-а и војводе Паје Велимировића на изборима 2016.

Демократски фронт очекује убједљиву побједу опозиције на изборима у Подгорици, са још већом разликом него што је то био случај у октобру прошле године, када је опозиција имала скоро десет хиљада гласова више од ДПС-а са сателитима.

ДПС и њихов лидер у Подгорици, Славољуб Стијеповић показали су да не знају да одговоре потребама данашње Подгорице и њених грађана. Дошло је вријеме да се проблемима Подгоричана баве они који су најснажније везани за свој град, и који ће имати јасан план рада, јер не може се град који стално расте водити импровизацијама и јефтиним триковима.Датум: 17.12.2017
Close
Close