Вучуровић: Изјава да ,,због тврдоглавости ДФ 
             нема сарадње у опозицији

Вучуровић: Изјава да ,,због тврдоглавости ДФ нема сарадње у опозицији" је политички несојлук Рудовића

Изјава да ,,због тврдоглавости ДФ-а нема сарадње у опозицији'' је својеврстан политички несојлук Неђељка Рудовића, као и покушај да се ДФ окриви за крах испразне и јалове политике такозване грађанске опозиције. Комплетна јавност може да свједочи да је ДФ безброј пута позивао ,,грађанску'' опозицију да најзад сједнемо за сто и договоримо заједничке активности опозиције, да имамо једног нестраначког кандидата, једну опозициону листу за локалне и парламентарне изборе...

Предлагали смо им протесте, владу и парламент у сјенци, позивали их да они једном предложе било шта што би ишло у правцу обједињавања опозиције... Али, сви позиви ДФ-а су или одбијани или игнорисани. А онда се из неке дукљанске рупе појави Неђељко Рудовић и каже да због тврдоглавости ДФ-а нема јединства опозиције. Ако је ДФ, који упорно позива на заједништво опозиције - тврдоглав, онда опозиционој јавности остављамо да пронађу адекватан термин за оне који су све наше позиве одбили. Иначе, представник УРЕ сам себи ускаче у стомак, јер када већ не желе да одговоре на позиве ДФ-а, нека каже зашто избјегавају да на чувене састанке ,,грађанске'' опозиције позову Уједињену Црну Гору која има исти број посланика колико и УРА, Демос или СНП, или , пак, посланика Александра Дамјановића.

,,Грађанска'' опозиција мора да се помири са чињеницом да, захваљујући њиховом приступу и удаљавањем од ДФ-а сада само 16 посланика Демократа, УРЕ и Демоса прати политику Ранка Кривокапића. И није ДФ крив што ,,грађанска'' опозиција води јалову политику чекајући да их страни ментори Ранка Кривокапића уведу у Владу Душка Марковића.

Да у политици, коју медијски представљају Рудовић и остала Кривокапићева послуга, а идеолошки конципирају добро познате антисрпске адресе, има и промил коректности, ови ликови би умјесто лажи да је наводна тврдоглавост ДФ-а кривац што опозиција није уједињена, саопштили истину, односно шта их то конкретно ,,жуља'' у вези ДФ-а. Бићемо отворени, као и увијек - УРИ, као уосталом и ДПС-у са сателитима, СДП-у, па чак и некима који су изашли из странака које су биле у Блоку за заједничку државу, као прво, сметају Нова српска демократија, српски народ у Црној Гори, српски језик и СПЦ, јер су те странке политички наследници оних од 12. јула 1941. године. Даље, УРИ, њиховим колегама из ,,грађанске'' опозиције и заједничким менторима, смета конкретна, храбра, одлучна и јасна политика ДФ-а, јер су навикли на плашљиву, дволичну, безличну и безбојну политику. И, у коначном, смета им што ДФ своју политику води самостално, и аутономно доноси одлуке, а то се не би могло рећи за оне који ни боју одијела и кравате не могу изабрати док не добију мишљење амбасаде САД или неке друге НАТО државе.

Међутим, и поред константних напада на ДФ од стране ,,грађанске'' опозиције, ми остајемо отворени за сарадњу, и још једном их позивамо да ослушну глас народа који каже да је вријеме да опозиција дјелује заједно. А поједине структуре у ,,грађанској'' опозицији позивамо да политици приступају са више флексибилности, да се ослободе мржње према српском народу и његовим вриједностима. Мржња свакако није осјећај који може нестати преко ноћи, али треба свакодневно радити на томе, и резултати ће бити евидентни. Држећи се ДФ-а, грађанска опозиција би у таквом збиру могла значајно да подигне и ниво властите храбрости која је неопходна за сваку опозициону активност.Датум: 15.12.2017
Close
Close