ОО Подгорица: Бешовић ДПС-у: 
                          Чињенице вас демантују

ОО Подгорица: Бешовић ДПС-у: Чињенице вас демантују

Након моје изјаве у којој сам доказао да је локална власт у Подгорици неспособна и да даје лажна обећања, реаговао је градоначелник Славољуб – Миго Стијеповић, и то преко једног одборника ДПС-а Арсовића, који мени није познат, нити сам имао прилику да до сада чујем неку његову дискусију у скупштини Главног града. То и није чудно, јер одборници ДПС-а у највећем броју искључиво служе за подизање руку.

Него, важно је нагласити да локална власт, од увођења вишепартијског система, обећава изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода, и као што видимо то лажно обећање се појављује и пред ове изборе. Господо из ДПС-а, покушај да убиједите грађане да сте овај значајни пројекат већ до пола завршили пада у воду пред самом чињеницом да се још није одредила ни прецизна локација, а у то вас могу увјерити мјештани и становници Дајбаба и околних села. Тврдњу да сте поодмакли са радовима демантује стање на терену и ситуација несносног, непријатног мириса који се шири од садашњег колектора, то јест од такозваног Кривог моста, километрима у ширину, зависно од правца у којем вјетар дува.

Ја сам, као рођени Подгоричанин, реаговао с бригом и критиком на ваш рачун, заступајући велики број суграђана који се годинама жале на тај еколошки проблем. Жалосна је чињеница да од проглашења Црне Горе еколошком државом, ријека Морача, због вашег нерада и нечињења, представља најзагађенију ријеку у ширем подручју. Према томе, ово вам не служи за похвалу, и грађани Подгорице немају ни један разлог да вам вјерују да сте ријешили проблем колектора. Сасвим сигурно за то постоје велики разлози, јер сте до сада безброј пута махали са сличним обећањима, а онда преварили и изиграли Подгоричане. Пред сваке локалне изборе постројење за пречишћавање отпадних вода сте представљали као приоритет и капитални пројекат, уз обећање да ће све бити завршено у току мандата.

Грађани Подгорице могу да се увјере колико су вам обећања била искрена и колико сте урадили, а сада још једном покушавате да их обманете. Ако мислите да је ово политиканство, пођите и питајте наше суграђане који живе у ширем подручју данашњег колектора да ли су задовољни са садашњим стањем и да ли осјећају неки бољитак по питању ширења заразе и непријатних мириса. Према томе, да вам је било стало до Подгорице и њених грађана, и да сте иоле били способни, имали сте доста времена да ријешите овај проблем на корист нашег града и његових становника. 

Немојте ми само причати о вашој љубави према Подгорици, коју сте у континуитету уништавали свих ових година, почев од основних привредних потенцијала па до паркова које сте претворили у стамбене зграде вама блиских инвеститора. Ваше вријеме је прошло, као и тај начин владања злоупотребама, пљачкама и преварама, за које ће свакако бити процесуирани бројне особе из локалне самоуправе. Подгорицу ускоро очекују промјене, и велико чишћење и спремање свега онога што је ДПС са сателитима уништио свих ових година. А та будућа власт, коју ће предводити ДФ, показаће како се ефикасно рјешавају сви проблеми грађана, а један од приоритета ће управо бити изградња постројења за пречишћавање отпадних вода."

Миодраг Бешовић, одборник ДФ и НСД у Скупштини Главног града
13.12.2017.Датум: 13.12.2017
Close
Close