Мандић: Никшић је мотор НСД

Мандић: Никшић је мотор НСД

Општински одбор Нове српске демократије – Никшић уприличио је свечаност на којој се у НСД учланило 72 нова члана, а 84 чланске карте су подијељене онима који су приступнице потписали у ранијем периоду. Том приликом, лидер Странке, Андрија Мандић, изразио је захвалност новим члановима, који су у овим тешким временима прогона НСД и ДФ одлучили да постану дио Нове српске демократије.

,,Никшић је моторна снага наше странке, и град који нам својом енергијом, оличеном у људима који се никад не предају, даје снагу да издржимо у овој борби коју водимо на разним фронтовима", казао је Мандић.

Он је истакао да државни терор и монтирани судски процеси не могу обесхрабрити, поколебати и зауставити НСД и ДФ у мисији ослобађања Црне Горе.

,,Добро зна актуелна власт да НСД и ДФ чине храбри, одлучни и достојанствени људи, и зато не бирају средства у отвореном обрачуну против нас. Међутим, све оно што смо издржали показало је и режиму и читавој јавности да не постоји сила пред којом ћемо устукнути. То показује и ово што се данас дешава у Никшићу, када се људи опредјељују да буду дио историјске борбе НСД-а и ДФ-а", казао је Мандић.

,,Зашто смо ми најснажније и најбруталније нападнута политичка организација у ЦГ- па зато што смо највећа опасност за режим, јер имамо не само највећи број присталица, него и јасну и конкретну идеологију која је заснована на традиционалним вриједностима које су красиле некадашњу ЦГ. Ми, заступајући интересе српског народа у ЦГ, у суштини бранимо те вриједности, и то нам никако не могу опростити они који су у овом времену одлучили да све то издају, постану неко други, и за такву политику траже савезнике гдје их ЦГ никад није имала'', рекао је лидер НСД.

Он се осврнуо и на јучерашњи састанак у Београду лидера Србије, Бугарске, Румуније и Грчке, критикујући спољну политику црногорског режима.

,,Овдашњи властодршци су одлучили да судбину Црне Горе, по први пут у њеној историји, вежу за судбину лажне државе Косово, умјесто да су били у Београду, да заједно са другим старим балканским државама учествују у креирању будућности нашег региона.

Дакле, марионетска власт је пристала да за туђи интерес доведе Црну Гору у веома тешку и понижавајућу ситуацију, да бирајући између братске Србије и савезничких православних држава још из времена ослобођења од отоманске империје, одабере своје мафијашке партнере који данас управљају лажном државом Косово на сличан начин као што они управљају Црном Гором.

Тај недостатак визије и историјске одговорности нанијеће огромну штету интересима ове земље, јер сврставајући се тамо гдје цивилизацијски и историјски не припадамо, ризикујемо будућност ЦГ и њених грађана. И ту се непомирљиво разликујемо од режима.

Они су за партнера одабрали лажну државу, а ДФ жели да, на првом мјесту, Црна Гора најближе сарађује са онима који су се више пута кроз историју показали као наши вјерни савезници и пријатељи", рекао је лидер НСД.

Уручивању чланских карата присуствовали су и посланици Милутин Ђукановић и Јован Вучуровић, руководство и чланови општинског одбора НСД - Никшић.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА НСД
10.12.2017.Датум: 10.12.2017
Close
Close