Форум жена НСД на конференцији 
                                    Женске политичке мреже

Форум жена НСД на конференцији Женске политичке мреже

Чланице Форума жена Нове српске демократије учествовале су на конференцији Женске политичке мреже која је 02.12. одржана у хотелу ,,Centre Ville” у Подгорици!

Захтјеви Женске политичке мреже упућени су локалним самоуправама у циљу унапређења женског предузетништва. Како овакве иницијативе зависе од политичке воље на локалном нивоу, на конференцији за новинаре затражено је да локалне самоуправе опредјеле буџетска средства за наредну годину по моделу подршке невладиним организацијама до стицања законских могућности да се формирају гарантни фондови на локалном нивоу.

Испред ове организације обратила се и Јелена Божовић из Нове српске демократије. Она је говорила о проблемима са којим се жене сусрећу приликом започињања бизниса. Жене често немају непокретности на своје име тако да немају могућност да обезбиједе захтијевано обезбјеђење кредита у финансијским институцијама. Она је казала да је то зачарани круг о којем сви говоре већ пуну деценију, али да се нешто конкретно треба урадити по том питању, јер улагање у женско предузетништво може бити кључно за економски развој земље.

Жене Нове српске демократије наставиће и убудуће да раде на овим и сличним активностима како би унаприједиле положај жена и у политици и у друштву уопште.
Датум: 02.12.2017
Close
Close