Демократски фронт очекује подршку
                          иницијативи за смјену Станковића

Демократски фронт очекује подршку иницијативи за смјену Станковића

Демократски фронт (ДФ) очекује да ће бити подржана њихова иницијатива за смјену врховног државног тужиоца Ивице Станковића, а самим тим и главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, казао је посланик тог савеза, Јован Вучуровић.

Он је агенцији МИНА рекао да не виде ниједан разлог да они у опозицији који су незадовољни радом тужилаца не подрже иницијативу ДФ-а.

"А ако је супротно, онда су дужни да то јавно саопште", наводи Вучуровић.

Он је казао да поједини лидери опозиције не виде ништа спорно у раду Врховног државног тужилаштва, али разлог за то је, како сматра, по свему судећи, чињеница да су неки посланици опозиције гласали за Станковића.

"Станковић и Катнић не би се налазили на овим функцијама да за њих у Скупштини нијесу гласали неки посланици данашње опозиције, а нас посебно погађа што је глас Невена Гошовића одлучио о њиховом избору, који данас ћути као заливен, док ова двојица воде битку против ДФ-а и српског народа у Црној Гори, злоупотребљавајући закон", рекао је Вучуровић.

Он је казао да су свједоци да протеклих мјесеци није било солидарности од колега из остатка опозиције на, како је рекао, константни, срамни и бјесомучни прогон и државни терор који се врши према ДФ-у, његовим лидерима, функционерима и активистима.

Вучуровић је навео да је солидарност изостала и у случају који је добио правни епилог, правоснажном одлуком Апелационог суда, "која јасно свједочи о политичкој злоупотреби Тужилаштва у корист режима".

"Не смијемо изгубити наду да се, након сагледавања комплетне ситуације, направи одређени искорак и као знак бар малог кајања због погрешне политичке одлуке данас подржи ДФ и откаже ранија подршка коју је дио опозиције дао Станковићу и Катнићу", закључио је Вучуровић.

Портал Вијести, 20.11.2017.Датум: 20.11.2017
Close
Close