ДФ: Кукавичлук Дармановића да припадницима ОВК
                            отпише онако како би им отписала традиционална ЦГ

ДФ: Кукавичлук Дармановића да припадницима ОВК отпише онако како би им отписала традиционална ЦГ

Министар Срђан Дармановић је још једном на дјелу показао да је црногорска дипломатија пала на најниже гране, а он је несумњиво један од оних који је значајно допринио таквом рејтингу, изјавио је посланик Демократског фронта Јован Вучуровић.

„Његове данашње изјаве, које су обиловале неистинама, подметањима и политичком паранојом, више су подсјећале на Илију Чворовића из ‘Балканског шпијуна’, него на неког ко, макар формално, покрива позицију министра вањских послова. Наравно, ништа није случајно. Он није неко ко доноси одлуке у свом ресору, а и оно што саопштава доминантно му ‘прописује’ Душко Марковић, са којим је везан кроз најмање два ‘канала’ – као члан његове владе и сарадник из времена када је Марковић руководио службом државне безбједности,“ напоменуо је Вучуровић.

Дармановићево понашање условљено директном контролом од стране тајне полиције

„Јасно нам је да Марковић своју владу, као и судство и тужилаштво, покушава да уподоби навикама и начину размишљања и понашања које је стекао у периоду када је командовао Удбом, али мало ко је очекивао да ће, у веома јакој конкуренцији, баш Срђан Дармановић ‘одскочити’ и најбрже усвојити, увјежбати и у јавности изводити те дисциплине.

Његово активно учешће у прогону ДФ-а и више пута испољени недипломатски манири према Руској Федерацији, свједоче да се ради о очигледној мржњи, и он је само дио партијско-криминално-правосудног хора који лупета глупости о ‘државном удару’. Али, када се, као данас, нађе на неком другом терену, конкретно у позицији да одбрани интересе Црне Горе од екстремиста из такозване државе Косово, онда се показују и његове друге особине, прије свега кукавичлук и неспремност да се припадницима некадашње терористичке ОВК отпише онако како би им отписала традиционална Црна Гора и како би им отписао ДФ,“ казао је посланик ДФ-а и нагласио:

„Дармановићево понашање је вјероватно условљено директном контролом од стране тајне полиције, а он зна због чега. Може се, ипак, констатовати да је он већ извјесно вријеме превазишао домаћи ‘терен’ и остварио сан да буде на услузи некој од најмоћнијих страних служби, за чије потребе и ради све ово. ДФ нема ништа лично против Дармановића, али у владајућој структури има велики број оних који љубоморно гледају на његов успон у том свијету и жарко желе да заузму ту позицију.“

ИН4С, 15.11.2017.Датум: 15.11.2017
Close
Close