ДФ: Овом одлуком ослобођени сви учесници 
                       највећег опозиционог скупа у историји Црне Горе

ДФ: Овом одлуком ослобођени сви учесници највећег опозиционог скупа у историји Црне Горе

Ово одлуком нисмо ослобођени само ми, него и сви часни учесници највећег опозиционог скупа у историји Црне Горе!, саопштио је функционер Демократског фронта Славен Радуновић на конференцији за новинаре сазваној поводом одлуке Апелационог суда Црне Горе који је ослобађајућу пресуду за лидере ДФ-а Андрију Мандића и Славена Радуновића. 

„Сви су они били проглашени од овог режима дивљом хордом која је наводно хтјела да уништи ову оазу благостања у Европи,“ казао је Радуновић и нагласио:

„Овим су ослобођени сви наши саборци, који су помињани и сатанизовани у медијима, без казне, без икакве одговорности.“

Он је напоменуо да је одлука правоснажна јер више не постоји могућност жалбе Тужилаштва.

Функционер ДФ-а је истакао да су одмах након хапшења лидери ДФ-а изјавили да се ради о монтираном процесу који је имао за циљ да имао да скрене пажњу са крвничког односа САЈ-а и црногорске полиције према својим грађанима 24. октобра.

„До дан данас нису откривени ни формалини налогодавни који су наредили полицији да то уради, нити они који су наредили да се нас двојица ухапсимо потпуно незаконито, нису орктивени ни највећи починиоци недјела,“ подвукао је Радуновић.

Он је подсјетио да је ово 1. од три главна покушаја да режима да криминализује ДФ.

„Овај је први, и имао је највише индиција да буде лакше намонтиран од ових осталих.
У другом поступку који се води против Милана Кнежевића, Андрије Мандића, наших колега и људи из Србије постоји Еди који је све испричао Синђелићу а овај све нама свједочи. У трећем, који је покренут против Небојше Медојевића и остатка наших пријатеља који нису били обухваћени до сада, тај чак нема ништа,“ нагласио је Радуновић и додао:

„Поред ова три има и још један – финансијски удар на ДФ. То су све удари из разних оружја на ДФ како би се његова снага умањила, и како би се најопаснији противник режима Мила Ђукановића зауставио у оној борби у коју је кренуо 27. септембра 2015.“

Поштоваоци црногорских институција да осуде режим

Посланик ДФ-а је позвао поштоваоце црногорских институција који су чекали да се овај процес заврши како би могли га коментарипу – да сад имају прилику да осуде режим.

„Након овог доказаног правоснажног покушаја Тужилаштва да своје инструменте које им је Закон дао ставе у функцују ДПС-а у политичкој броби против највећег опонента, ваља је сада јасно свима зашто смо покренули иницијатицу за смјену Ивице Станковића.

Толико није било доказа да чак и овакво правосуђе није могло да пресуди другачије,“ указао је Радуновић и истакао:

„Да ли чекамо да се још неколико година сатанизује ДФ или је можда вријеме да се Станковићу стане на пут тако што ће нам се придружити остали, који су незадовољни његовим радом.“

Кнежевић: Одлука Апелационог суда довољан разлог да се остатак опозиције преиспита

Милан Кнежевић, предсједник ДНП и члан предсједништва ДФ-а позвао се на ФОС медије које су писале да је бојкот Парламента прекинут 28. априла када се СДП појавила на Цетињу, а затим је прекинут и онда када је Демократска Црна Гора прва предала изборну листу за изборе у Херцег Новом.

„Демоктарски фронт је јасно саопштио да ће зависно од важности политичких и друштвених тема враћати у Скупштину Црне Горе и стојимо иза те наше одлуке, али желимо такође да подсјетимо црногорску јавност да су и посланици Социјалдемократске партије и некадашњи посланици актуелне Демократске Црне Горе заједно са Демоктатском партијом социјалиста обезбиједили двије трећине за избор Ивице Станковића за врховног државног тужиоца“, нагласио је Кнежевић и закључио:

„Ако данашња одлука Апелационог вијећа није довољан разлог да се колеге из опозиције преиспитају, а односи се на рад врховног државног тужиоца и главног специјалног тужиоца онда ја не знам шта би још требало да се догоди у Црној Гори да уђемо у неку нормализацију демократских прилика о којој је говорио и колега Славен Радуновић.

ИН4С, 17.11.2017.Датум: 17.11.2017
Close
Close