ДФ МК: Душко Марковић немоћно тумара по Мојковцу

ДФ МК: Душко Марковић немоћно тумара по Мојковцу

Демократски фронт радује чињеница да ДПС и премијер Душко Марковић немоћно тумарају по Мојковцу и траже начине да некако ублаже извјесни катастрофални пораз који их чека 26. новембра. Мојковца су се сјетили сада, када су постали свјесни да одлазе са власти, а претходних година су опустошили све што су могли, а Мојковчане, посебно младе, отјерали у друге градове да покушају да пронађу било какво запослење и перспективу – саопштио је носилац листе Демократског фронта у Мојковцу, Никола Балтић.

Према ријечима из саопштења, Душко Марковић је свој премијерски кабинет замијенио канцеларијом локалног одбора ДПС-а и више се не поставља питање како од силних обавеза стиже да води кампању у Мојковцу, већ како од вођења кампање уопште и обавља премијерске дужности, ако их уопште и има.

Наставак саопштења преносимо у цјелости:

Како се датум локалних избора приближава, тако се умножавају лажи ДПС-а и расту њихова предизборна обећања која ни највећи познаваоци књижевних жанрова не могу тачно сврстати – да ли се ради о бајци или научној фантастици.

“Осокољен“, изгледа, што се премијер пред изборе сјетио свог родног града, и одлазећи предсједник општине Дејан Медојевић је одлучио да се бави ширењем неистина и пласирањем отрцаних фраза. Тако изјави да изборна листа ДПС-а нема равноправног такмаца у овој изборној трци, посебно апострофирајући “квалитет“ и препознатљивост њихових одборничких кандидата, успут додајући већ њихову чувену мантру – знају грађани Мојковца.

Г. Медојевићу, управо то је једино неспорно – знају грађани Мојковца ко их је и на који начин довео до просјачког штапа, ко их је оставио без радних мјеста, ко је раскрчмио све што је деценијама стварано у Мојковцу, а нашу дјецу раселио и најтерао да бјеже главом без обзира, за било каквим послом.

Ваша “стручна“ локална управа, којом се тако поносите, а у којој је највећи дио запослених примљен тако што су махали чланском картом ДПС-а, а под чијом влашћу Мојковац грца већ више од 12 година, једино је успјела да ,,оспособи’’ и специјализује поједине службенике и намјештенике за куповину личних карата и уцјењивање бирача, а не ни за какав други посао за који примају плату од грађана Мојковца.

Управо те и такве службенике Дејан Медојевић је поставио на изборну листу ДПС-а, у знак захвалности и стимулисања за “успјешно“ одрађене послове. Боље би било да је објаснио колико кандидата за одборнике, са листе коју представља, посједује купљене дипломе, ко су ти “стручњаци“ који не знају да изговоре назив наводног факултета који су завршили, а не дај Боже да их питамо да наброје пар испита или професора. Напомене ради, пошто на листи ДПС има кандидата и са купљеном дипломом средње школе, које је требало ухљебити у локалној управи, они ће ваљда знати име разредног старјешине, лакше се памти од професора.

Дејан Медојевић, очигледно, заборавља да живимо у ери савремене технологије, па се архива не може тако лако уништити. Сходно томе, пошто изјави да је испуњено 98% изборних обећања ДПС из 2013. године, нека погледа шта је све обећао на тада одржаној конвенцији, а онда нека изађе из свог кабинете, баци поглед по Мојковцу, и извини се нашим суграђанима за нерад и јавашлук који су нам приредили он, његова партија и лидери ДПС-а.

Ипак, морамо казати да је Дејан Медојевић у једном у праву – да знају грађани Мојковца. Знају, и показаће ДПС-у – својом грађанском храброшћу и одлучношћу, а више немају шта да изгубе, гдје му је мјесто. И морају да знају у ДПС-у- слобода Црне Горе се рађа 26. новембра у Мојковцу, побједом Демократског фронта.

ИН4С, 14.11.2017.Датум: 14.11.2017.
Close
Close