Ковачевић: Није фронтовски ћутати

Ковачевић: Није фронтовски ћутати

Ћутња која је заједничка бирачима ДПС-а и статистима у спотовима Алексе Бечића, који треба да подуче оне који их гледају - дисциплини ,,ћути и слушај'', није политика за коју се ДФ залаже. Зато политику ДФ-а у Мојковцу креирају и саопштавају Мојковчани!

Мило Ђукановић годинама развија код грађана страх који треба да резултира стањем у ком грађани ћуте а он и његова криминална организација им пласирају оно што треба да буде њихово мишљење. Исто тако годинама грађанима намеће стање у ком треба да се плаше да буду оно што јесу, да кажу ко су, какву политику подржавају, којим језиком говоре и слично. Ко год подилази овом страху који је Ђукановић развијао код грађана исти је као и он. Јер ни Ђукановић не дијели грађане него их сабира у том страху који их тјера да ћуте о томе ко су и шта су. Он је тај који ће им то рећи. А они само треба да ћуте и климну главом. Као једну од понуђених алтернатива имамо управо у целофан умотан исти тај страх који је код грађана Црне Горе развио Мило Ђукановић. 

Порука у којој Алекса Бечић саопштава мишљење домаћина који су га пустили у кућу јесте висококалорична храна поменутог страха којом се у подсвијест грађана полаже ново правило - ми не треба да мислимо и да причамо, треба да пустимо онога ко је на неком положају да говори умјесто нас тј. да он саопшти оно што ми треба да мислимо. Шта то значи? То значи да се Бечићева агресивна кампања у ствари својом блиц-криг варијантом ослања на стање свијести у које је грађане Црне Горе довео Мило Ђукановић. Она, што је још горе, онима који су годинама одолијевали репресији режима која је жељела да их доведе у такво стање свијести, испаљује метак у леђа. Из оног правца из ког га онај, који се годинама успјешно бранио од бесмисла у који је желио да га баци режим, није очекивао.

ДФ не жели људе који ћуте, људе који немају шта да кажу, не желе да преправе, поправе као ни да се побуне. Са нама на протестима 2015. и 2016. године могао је да буде свако ко је то хтио, са бине је могао да се обрати свако ко то жели. Ми афирмишемо слободу и не промовишемо тјескобу малих сала за састанке.Зато се често са онима који се боре заједно са нама налазимо на протестима и на ширем простору. Ћутња која је заједничка бирачима ДПС-а и статистима у спотовима Алексе Бечића, који треба да подуче оне који их гледају дисциплини ,,ћути и слушај'', није политика за коју се ДФ залаже. Зато политику ДФ-а у Мојковцу креирају и саопштавају Мојковчани. Они не желе да ћуте и слушају већ да говоре и раде. Они имају шта да кажу и знају шта треба да ураде. Они су слободни и сложни, уважавају друге и због тога смију да кажу своје мишљење и не крију ко су и шта су јер ту слободу хоће да обезбједе и другима. Због тога што свједоче слободу они су већ побједници. Губитници су они који пристају да ћуте. А они који би да све нас ућуткају,који би да ућуткају слободу - они су непријатељи Црне Горе! 

Браво, младости Мојковца!

Марко Ковачевић, портпарол НСД и функционер ДФДатум: 07.11.2017
Close
Close