Балтић: ДФ доноси промјене и креће
                              у опоравак Мојковца

Балтић: ДФ доноси промјене и креће у опоравак Мојковца

Демократски фронт Мојковац је завршио прву фазу кампање у сусрет изборима и након константног рада на терену и разговора са грађанима, закључујемо да је стање у нашој општини крајње алармантно и да су промјене неопходне како би се зауставило пропадање и кренуло у опоравак Мојковца.

„Немаштина, велика стопа незапослености, масовна миграција младих Мојковчана, су основни проблеми, који погађају већину породица у општини. Добро Мојковчани знају ко је кривац за то што су им дјеца напустила родни крај, што глава породице не може често да прехрани своју фамилију, што је привреда постала мисаона именица у овом крају који је некада имао више од 2.500 запослених у руднику ,, Брсково“ и дрвопреради ,, Вукман Крушчић”, поручио је Никола Балтић, носилац листе ДФ – Да ради Мојковац.

„Неуспјеле, пропале приватизације у Црној Гори, чији је кривац актуелна владавина ДПС-а, највише су погодиле сјевер ЦГ, а Мојковац учиниле једном од најсиромашнијих општина“, поручио је Балтић.

„Да ли се актуелни премијер Душко Марковић, који је рођен у Мојковцу, сјећа благостања у свом родном крају, прије него је ,,послом’’ отишао у Подгорицу и постао саучесник пропасти Мојковца и Мојковчана? Да ли може мирно прошетати пустим улицама Мојковца, који полако али ,,сигурним кораком“ постаје град пензионера? Да ли је свака његова посјета Мојковцу само радна посјета уочи избора, када доноси пуне вреће празних обећања, пројекте у које ни дјеца више не вјерују, како би им пренио поруку „да живимо боље“?, пита се Балтић.

„Шта је урадила актуелна власт у Мојковцу? Они се поносе са пар километара насутих путева. Али, и ту се знају приоритети. Чланска карта ДПС-а у руралном дијелу Мојковца обезбјеђује нешто насутог пута, који се поправља и крпи сваке четврте године. А са друге стране, у случају немања исте нема ни пута. Пракса је да се тачно препознају куће које не подржавају премијера и ДПС. Нема подршке, нема ни пута.

Обећали су и поновно отварања рудника Брсково. Тачно прије четири године“, поручио је Балтић и додао:

„Локални представници ДПС поручише да су тадашње експлоатације руде показале да има довољно руде да се поново покрене производња, и преко 200 радних мјеста. Интересантно је што су представници разних компанија вршили експлоатацију узорака таман колико је и трајала кампања ДПС. Од тада ни трага ни гласа од рудника, и од нових радних мјеста.“

„Колико су нам обећавали ски-стазу, почели смо да се чудимо како нисмо сви професионални скијаши. Сваке године се доводе квази-инвеститори који су у преговорима са Владом да се покрене тај пројекат, али по обичају брзо одустану. Ево стиже још једна зима, а скијалишта нигдје. Зар више није доста лажних, празних обећања. Гдје су мљекаре, гдје је су сушаре, гдје су фабрике?“, рекао је Балтић.

„Демократски фронт понудио је Мојковцу решења за излаз из амбиса у који су га гурнули челници ДПС-а. Ми ћемо обезбиједити поштен посао за поштене људе Мојковца, кроз професионални и деполитизован систем како би се пружила максимална подршка грађанима у остваривању својих права. Планом активности посебна пажња усмјерена је на задржавање младих кроз изградњу бизнис инкубатора који ће обезбиједити опремљене просторе за младе дипломце како би самостално развијали свој бизнис. На тај начин ће моћи да кроз креативне идеје, уз подршку локалне самоуправе, обезбиједе своју егзистенцију управо у свом родном граду“, истакао је носилац листе ДФ у Мојковцу и додао:

„Следећи корак је подизање на већи ниво пољопривреде и туризма као развојних шанси наше општине. Повећањем агробуџета, отварањем стручне савјетодавне службе у циљу подршке пољопривредницима и помоћи за прикупљање потребне документације за бројне ИПАРД пројекте, само су неки од корака како би Мојковац заживио као пољопривредни крај. ДФ планира формирање одговарајућих задруга (сточарство и прерада млијека и меса, откуп и прерада вуне, воћарство, шумарство…) у оквиру којих локална самоуправа даје гаранције за кредите под повољним условима или бесповратна средства за побољшање сточног и воћарског фонда.“

„Такође, оснивање туристичко-информативног центра, развој сеоског туризма, изградња парка природе, развој спортског, омладинског и ловно-риболовног туризма, само су неки од планова како би Мојковац што више привукао домаће и стране туристе“, нагласио је Балтић.

„План рада који Демократски фронт нуди Мојковчанима је да наш град буде мјесто гдје ће се вредновати знање и диплома сваког младог човјека. Ми желимо Мојковац свих нас, у коме ћемо моћи да живимо, стварамо породицу и боље услове живота. Уморили су се Мојковчани од надања и чекања у неко боље сјутра, које није на видику са актуелном влашћу. Показали су то на парламентарним изборима када је мојковачка опозиција имала бољи резултат од ДПС. И 26. новембра, гласањем за ДФ, показаће да је вријеме да се стане на крај тиранији и владавини једног човјека, и да је вријеме да ради Мојковац“, закључио је Никола Балтић.

ИН4С, 06.11.2017.Датум: 06.11.2017
Close
Close