Ковачевић: Подршка даниловградским гимназијалцима, 
                                 истинској савјести Црне Горе

Ковачевић: Подршка даниловградским гимназијалцима, истинској савјести Црне Горе

Даниловградски гимназијалци показали су да су аутентичности нашег народа увијек савремене и модерне и да теме као што су ћирилица нису превазиђене већ напротив врло живе и заступљене међу омладином у Црној Гори, казао је портпарол НСД, Марко Ковачевић поводом протеста ученика даниловградске гимназије којим су тражили да се заштити ћирилица.

„Поздрављамо потез даниловградских гимназијалаца и дајемо им подршку у њиховој жељи да се Црна Гора врати свијетлом лицу Светог Петра и ћирилици. Овакви потези представљају савјест истинске Црне Горе која се буни против наметнутог НАТО контекста у који је смијештају. Добро је да млади људи који су будућност ове земље на један креативан начин показују да оно што су наше истинске вриједности надилази јефтини популизам који нам намеће да је све друго важније осим да будемо оно што јесмо“, истакао је Ковачевић.

Подсјетимо, јуче је гимназија из Даниловграда „Петар И Петровић Његош“ прославила дан школе, а ученици су дали допринос манифестацији у току организоване приредбе, развивши транспарент „Свети Петре, каљају ти лице, школа твоја нема ћирилице“.

ИН4С, 01.11.2017.Датум: 01.11.2017
Close
Close