Радуновић: Режим није кажњавао батинаше, можда има
                           намјеру да се опет бави сличним злодјелом

Радуновић: Режим није кажњавао батинаше, можда има намјеру да се опет бави сличним злодјелом

Демократски фронт (ДФ) обиљежиће сјутра протестним маршом двије године од протеста, а 24. октобар 2015. године опомена је да тако нешто више никад не смије да се деси, поручено из тог савеза.

Функционер ДФ-а, Славен Радуновић, рекао је да је протестни марш замишљен тако да се приликом обиласка улица које је, како је казао, обиљежила полицијска тортура, окупљенима обрате грађани који су жртве и свједоци свега што се тих дана дешавало.

Протестни марш почеће окупљањем у 19 сати код споменика краљу Николи преко пута Скупштине Црне Горе.

„24. октобар не само што је битан дан да нас све подсјети на ужасну тортуру коју смо преживјели од власти у Црној Гори, већ је то и једна опомена да такво нешто не смије никад више да се деси“, казао је Радуновић на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, многи су остали некажњени и то је велика брука за Црну Гору.

„Сјутра је права прилика да искажемо протест против режима који је самом чињеницом да није кажњавао батинаше послао поруку да има можда намјеру опет некад да се бави сличним злодјелом“, казао је Радуновић.

Никола Бајчетић из ДФ-а оцијенио је да је 24. октобар битан за Црну Гору, јер, како је казао, од тог дана ништа више није исто у Црној Гори.„Тај дан је произвео политичку кризу у Црној Гори која је кулминирала 16. октобра прошле године и која траје и дан данас“, навео је он.

Никола Јовановић саопштио је да је протест пријављен у складу са законом.

Он је позвао све, како је рекао, слободномислеће грађане да им се придруже.

„Без обзира на то што је ДФ формално организатор овог окупљања, желимо да позовемо и остале опозиционе политичке партије да нам се прикључе сјутра вече на протестном окупљању, као и све чланове тих партија, да тог дана будемо заједно, као што смо били и 24. октобра“, навео је Јовановић.

Портал Вијести, 23.10.2017.

Датум: 23.10.2017
Close
Close