Ковачевић: Ђукановић признао да му је 
                          ДФ једини и највећи противник

Ковачевић: Ђукановић признао да му је ДФ једини и највећи противник

Портпарол Нове српске демократије Марко Ковачевић казао је да је предсједник ДПС-а Мило Ђукановић у интервјуу Првој телевизији признао да му је ДФ једини и највећи противник, због чега је тај опозициони савез изложен свим врстама прогона.

„Ђукановић је изјавио следеће: „Ја мислим да данас имамо јасну слику кроз какву смо све голготу морали да пролазимо кроз посљедњих 20 година. Ја мислим да се Црна Гора драматично промјенила на боље. Те 1997. су нијансе одлучивале. ДФ је данас у зони између 10 и 15% не више 50%. Процес који се данас води на иницијативу државног тужилаштва показује да су црногорске институције зреле. Они који су против државе данас се налазе пред судом“. Ђукановић презентује своју политику као доминантну. Своју побједу (а не подјелу) након двадесет година близу апсолутне означавајући као елемент који се томе одупире једино ДФ који је свео на зону између 10 и 15% а сви остали су у зони његове политике, самим тим и прихватљиви његовим послодавцима“, навео је Ковачевић.

Он је додао да је Ђукановић изражава задовољство практично свима осим ДФ-ом.

„И зато се ДФ налази пред судом. Што значи да други (малограђанска опозиција) пред судом нису због своје подобности“, казао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, ријечи Ђукановића су пријетња затвором за све оне који су против чланства у НАТО, против признања Косова, против санкција Русији.

„Отуд у малограђанској опозицији идентични или ставови који се не супротстављају Ђукановићевим по тим питањима. И зато нису пред судом они већ ДФ. Јер, само ако ДФ дође на власт неће бити све исто. Ако дођу остали све ће бити исто. То је Ђукановићева порука. Није страшно ако неко други са политичке сцене дође на власт. Страшно је само ако дође ДФ. То значи да су се сви остали извинили Милу што их је тукао. ДФ то неће урадити, јер ми не промовишемо политику страха већ политику слободе и храбрости. А када већина грађана постане слободна и храбра ДФ ће сам имати преко 50% подршке“, истакао је Ковачевић.

Како је навео, ДФ  ће наставити своју борбу против Ђукановића  за слободну Црну Гору и на унутрашњем и на спољашњем плану.

„Коначни циљ је да Црна Гора постане заиста држава, која ће у спољној политици градити мостове, али неће ни према коме бити сервилна, а чије ће институције бити способне да решавају проблеме грађана. То у Ђукановићевом систему, који су прихватили сви осим ДФ-а није могуће“, закључио је Ковачевић.

ИН4С, 20.10.2017.Датум: 20.10.2017
Close
Close