Михаило Чађеновић за ИН4С: Боље бити поштен 
                            у затвору, него ништарија на слободи

Михаило Чађеновић за ИН4С: Боље бити поштен у затвору, него ништарија на слободи

Један од невино оптужених у афери „Државни удар“ Михаило Чађеновић казао је, у ексклузивном интервјуу за ИН4С, да је Специјално тужилаштво Црне Горе на све начине покушавало да га „сломи“ не би ли лажно оптужио Андрију Мандића.

Михаило Чађеновић провео је у спушком казамату скоро осам мјесеци, а ухапшен је без иједног доказа у политички монтираном процесу. Једини његов гријех је био, по оцјени Тужилаштва, то што је био лични возач Андрије Мандића, једног од лидера Демократског фронта.

Помоћник специјалног државног тужиоца Саша Чађеновић, иначе Михаилов рођак, обећавао му је слободу само ако упери прстом на Мандића и лажно га оптужи да је крив за наводни државни удар.

„Твоје је да само да кажеш да си по наређењу Андрије Мандића ишао за Београд, да си возио Ананија Никића и ненакве Русе по Београду и за тебе неће бити никаквих проблема… И да си човјека убио, а не ова ситница, брат би ти помогао“, казао је Михаилу Чађеновићу тужилац Саша Чађеновић, о чему Михаило свједочи за ИН4С.

Михаило је, у ексклузивној исповијести за наш портал, испричао шта се све дешавало у данима прије него је ухапшен, као и то шта је разговорао са специјалним тужиоцима.

„Ја сам 17. јануара имао веома тешку операцију жучи и жучне кесе. Послије болничког лијечења, односно када сам упућен на кућно лијечење, добио сам позив од специјалног тужиоца Саше Чађеновића да дођем на разговор. Одазвао сам се иако сам имао озбиљних здравствених проблема. Он ми је дословце рекао – да не зна јесам ли гледао у медијима о афери „Државни удар“ и да се и ја спомињем у томе. Казао ми је да, тим поводом, дођем у седам сати код стрица Вучине на разговор, јер се у Тужилаштву све снима“, навео је Михаило Чађеновић.

Он је рекао да је прихватио сусрет у кући код стрица, те да му је Саша Чађеновић том приликом саопштио да је најбоље да у Тужилаштву каже да је возио Никића у Београд на састанке са Русима, по налогу Мандића.

„Сјутрадан, у 11 сати, у Тужилаштву ме сачекао Саша и рекао да сиђем у собу за саслушање и да не заборавим на савјет да оптужим Андрију, али сам се тада сјетио и ријечи стрица Вучине да пазим да ме овај Саша не увуче у нешто што не ваља. На моје велико изненађење на саслушању се појавио и специјани тужилац Миливоје Катнић, који је у почетку био љубазан и питао ме за здравље, али када сам дао изјаву, односно истинито испричао како је било, њему то баш није било по вољи. Катнић је од љубазног човјека постао нервозан и рекао ми да ми пријети казна од 4 до 8 година, а ја сам му одговориуо и да ми пријети 10 година рећи ћу само истину и никога нећу оптужити“, навео је Михаило Чађеновић.

ИН4С, 11.10.2017Датум: 11.10.2017
Close
Close