ДФ: Најважнији је јединствени одговор
                          опозиције Душку Марковићу

ДФ: Најважнији је јединствени одговор опозиције Душку Марковићу

„Послије позива ДФ-а да опозиција јединствено дјелује и отпочне са протестима, режим је панично реаговао и позвао дио опозиције да му се под формом дијалога прикључи, машући понудом да су им чак и врата владе отворена“, поручили су из Предсједништва Демократског фронта.

„ДФ сматра да остатак опозиције треба да сједне за сто са нама како би размотрили нашу иницијативу и предлог платформе који смо им понудили, или да разговарамо о неком другом предлогу који би евентуално саопштиле друге опозиционе партије. Најважније је да са тог састанка пошаљемо јединствени заједнички одговор опозиције Душку Марковићу и режиму“, саопштили су.

„Управо је јединствени став опозиције о условима за решавање тешке државне и политичке кризе од суштинске важности за све будуће процесе, којима се треба пронаћи пут до слободних избора и поштовања народне воље“, нагласили су и додали:

„У овом тренутку на столу су два предлога. Један је Демократског фронта- да се опозиција уједини и примора режим на уступке који би довели до првих фер избора. Други је предлог ДПС-а- да се опозиција разједини и њени дјелови приведу у Владу Душка Марковића како би се сачувала неконтролисана моћ ДПС-а, као што је то било са такозваном владом изборног повјерења након протеста ДФ из 2015. године.“

„Позив Душка Марковића опозицији је последица и јавне бламаже монтираног случаја лажног државног удара који грађанима, али и међународној јавности показује да црногорско тужиластво и правосуђе није далеко одмакло од 1948, и времена служења идеологији, партији и Вођи. Паника због јавног урушавања случаја државни удар је довела до неконтролисаног и незаконитог хапшења наших младих људи и чланова породица функционера ДФ. Истовремено се уз помоћ контролисаних медија и новинара покушавају фалсификовати и злоупотребити изјаве и одговори које су, поред свих опструкција и онемогућавања од стране судије, оптужени успјели саопштити на суђењу. Јавну слику која се направила не могу промијенити ни корумпиране судије и тужиоци, потплаћени новинари и медији задужени за прављење мистерија, потом од стране домаћих и појединих страних безбједносних служби ангажоване НВО, затим ботови сендвичари, јер је лажна оптужница већ била истопљена и разорена и прије почетка самог суђења.“

„Зато цијенимо да у овом времену компромитације и кризе режима ниједан опозициони фактор не треба поново да спасава режим и прихвата план који је осмишљен од одређених спољних структура, јер он није у интересу нашег народа и Црне Горе. Очекујемо до 01.10. одговор остатка опозиције на нашу инцијативу, како би иза услова за рјешење политичке кризе стало свих 39 опозиционих посланика, што је у основи и идеја платформе коју је понудио ДФ.

ДФ се снажно залаже за јединство опозиције, заједничке протесте као једину ефикасну мјеру притиска, договор о заједничком нестраначком кандидату за Предсједника, као и наступ на локалним и парламентарним изборима. То је наш план за решење кризе у интересу грађана и ове земље, а не у интересу других држава, ма како оне биле моћне“, налази се у саопштењу ДФ-а.

ИН4С, 24.09.2017.Датум: 24.09.2017
Close
Close