Вучуровић: Послије 1. октобра ће се знати ко је
                         антирежимска опозиција, а ко подржава ДПС

Вучуровић: Послије 1. октобра ће се знати ко је антирежимска опозиција, а ко подржава ДПС

Демократски фронт (ДФ) ће чекати до 1. октобра опозицију да се изјасни о њиховој платформи, поручио је члан предсједништва Нове српске демократије, Јован Вучуровић, наводећи да ће се након тога знати ко је антирежимска опозиција, а ко подржава Демократску партију социјалиста (ДПС).

"Ми нећемо да се вратимо у парламент, већ желимо да радимо заједно са осталом опозицијом смислен посао - да идемо заједно на протесте, да имамо заједничке активности, заједничког кадидата на предсједничким изборима, заједничке листе на локалним изборима“, рекао је Вучуровић агенцији Мина. 

Он је нагласио да ће посланици ДФ-а до 1. октобра чекати одговор на њихову платформу, на основу чега ће повлачити следеће потезе. 

"Било би доста глупо, и ДФ би изгледао као наивна политичка организација, када би одлучили да истрајемо само на оној политици од које ситне користи може да има, рецимо, једна или двије опозиционе странке којима су најважније страначке калкулације и позиција оних који им осмишљавају и креирају политику подјела у опозицији“, оцијенио је Вучуровић, који је посланик ДФ-а.

Он је рекао да је квалитет ДФ-а и нешто што их издваја у односу на друге политичке структуре, између осталог, у томе што увијек имају иницијативе, предлоге, акцију, као и спреман одговор и реакцију на сваку ситуацију. 

Вучуровић је поручио да ће тако бити и овога пута. 

Како је подсјетио, ДФ је почетком септембра остатку опозиције понудио платформу која у суштини значи заједничко дјеловање у неким важним сегментима, што је захтјев највећег броја опозиционих гласача. 

"Гласаче који желе смјену режима не интересују појединачне страначке калкулације о бројевима мандата, директорским и секретарским амбицијама, него их интересује остварење циља - смјена режима, поправљање квалитета живота, обрачун са криминалом и корупцијом, владавина права и спречавање бруталне дискриминације према највећем броју опозиционих гласача“, оцијенио је Вучуровић.

"Уложено много енергије и новца да опозиција не дјелује јединствено"

У ДФ-у, како је рекао, знају да су различите адресе, како међународне, тако и неке домаће, уложиле много енергије и новца да опозиција не дјелује јединствено. 

"Управо је из те кухиње, већ након избора 16. октобра, почело са подјелама на ДФ и „грађанску" опозицију. Неко је желио да сабере много неприродних различитости на једном мјесту, како би се догурало и добацило до снаге ДФ-а“, казао је Вучуровић. 

Они тврди да би природније било да оне странке које су биле заједно са ДФ-ом у блоку за заједничку државу буду придружене том политичком савезу, а не Ранку Кривокапићу и Социјалдемократкој партији. 

"Али, ми знамо шта је позадина овога - у Црној Гори је на дјелу, од тих адреса, крађа и превођење на другу страну не само цијелих странака него и важних медија, како би се одбраниле тековине Ђукановићевог 21. маја, оправдало насилно гурање земље у НАТО, а извршио обрачун са организацијама и појединцима који баштине вриједности традиционалне Црне Горе“, навео је Вучуровић. 

Он је поручио да им то неће проћи јер грађани одлично препознају о чему се ради.

Како је казао, у ДФ-у вјерују да је њихова иницијатива велика шанса за многе у опозицији који су кренули странпутицом да се врате тамо гдје и припадају, у природну опозициону средину и са ДФ-ом заједно крену у "прикладну политичку акцију којом ћемо оборити тоталитарни режим". 

"Зато ћемо 1. октобра сви заједно видјети ко је неповратно изгубљен на путу опозиционог заједништва, ко је одлучио да буде са Душком Марковићем и ДПС-ом, а видјећемо ко је одлучио да буде антирежимска опозиција радећи заједно са ДФ-ом", истакао је Вучуровић. 

"ДФ најпрогоњенија политичка структура у Европи"

Он је најавио лидери ДФ-а на састанку наредне седмице шефа делегације Европске уније (ЕУ) упознати са њиховом платформом коју су понудили колегама из остатка опозиције, а помоћу које треба да дођу до заједничког циља- смјене црногорског режима.

"Нијесмо још чули из Брисела осуду тортуре и прогона ДФ-а као најјаче опозиционе структуре, али, руку на срце, у Црној Гори је било позванијих да осуде брутални напад режима и мафије на ДФ..."

"Такође, наши представници на том састанку ће саопштити чињенице - да је у Црној Гори на сцени отворена диктатура и да је ДФ најпрогоњенија политичка структура у Европи, и једино ко се данас може упоредити са нашим тешким положајем је опозиција у Турској", рекао је Вучуровић.

Он је поновио да се њихови људи потпуно невини налазе у затвору, лидерима ДФ се суди, а режим врши брутални прогон и покушава да заплаши грађане који подржавају тај политички савез.

Вучуровић тврди да је ЕУ један од главних криваца за овакво стање у Црној Гори, јер је годинама нијемо посматрала, а често и подржавала или гледала кроз прсте последњој диктатури у Европи.

"Нијесмо још чули из Брисела осуду тортуре и прогона ДФ-а као најјаче опозиционе структуре, али, руку на срце, у Црној Гори је било позванијих да осуде брутални напад режима и мафије на ДФ, али и даље кукавички ћуте, што је незабиљежен случај одсуства солидарности", навео је Вучуровић.

Вијести, 16.09.2017.Датум: 16.09.2017
Close
Close