Ковачевић: Никад нећемо
                               бити дио Милових влада

Ковачевић: Никад нећемо бити дио Милових влада

Портпарол Нове српске демократије Марко Ковачевић је подсјетио да је та странка 2013. одбила понуду да уђе у Владу Мила Ђукановића упркос, како је казао, сугестијама са врло важних националних адреса да би то требало да прихвате.

“Наш став по том питању је исти како тада, тако и сада. Како нисмо могли да за себе нађемо никакво разумно оправдање за понуђену коалицију са Милом Ђукановићем и антисрпским режимом у Црној Гори, који је урадио све што је у његовој моћи против српског народа у Црној Гори и Србије, онда је природно да не можемо ништа добро рећи за оно што је урадила Српска листа на Косову и Метохији”, казао је Ковачевић за “Вијести”.

Ђукановић је 2013. позвао Србе у Црној Гори да уђу у Владу након сусрета у Београду са некадашњим предсједником Србије и Српске напредне странке Томиславом Николићем, који је нешто раније, приликом посјете Подгорици, казао да није добро што су Срби у Црној Гори опозиција.

Од политичких представника српског народа, за које се издаје и Нова у Црној Гори, осим на Косову и Метохији, Влада зависи и у Хрватској гдје Андреју Пленковичу већину обезбјеђује Српско народно вијеће Милорада Пуповца.

Ковачевић каже да се Црна Гора разликује од наведених примјера по чињеници да је у овој земљи сваки трећи становник српске националности, подједнако као у Босни и Херцеговини гдје егзистира ентитет Република Српска.

“Можда је логичније питати зашто положај Срба у Црној Гори није исти као и положај Срба у БиХ. Поготово је то упоредива категорија када се узме у обзир да, за разлику од БиХ, већина грађана у Црној Гори говори српским језиком, а готово двије трећине припадају СПЦ”, казао је Ковачевић.

“Искуство досадашњих улазака српских политичких странака у владе које су јасно дјеловале са антисрпских позиција као посљедице показује да су се Срби исељавали из тих крајева и да их је након завршетка мандата таквих влада по правилу било мање него када су њихови представници ушли у власт”, закључио је Ковачевић.

ИН4С, 18.09.2017.Датум: 18.09.2017
Close
Close