Вучуровић: Секулић зачуђујуће слабашно
                                      брани Ђукановића

Вучуровић: Секулић зачуђујуће слабашно брани Ђукановића

Констатујем да Предраг Секулић није демантовао наше тврдње и податке да су Срби у ЦГ тешко дискриминисани, истиче Јован Вучуровић портпарол НСД и посланик ДФ-а у реаговању, и додаје „као ни то да су издаја и промјена идеолошких дресова једине константе у дјеловању Мила Ђукановића и врха ДПС-а“.

Како истиче Вучуровић, веома је сумњиво што Предраг Секулић слабашно или само узгред брани свог партијског шефа.

„Не желим да вјерујем да се опет опредјељује, овај пут између Мила и Душка, као што је некада раније између Момира и Света. У НСД и ДФ нема фракцијских борби нити подметања, па да било ко од нас посланика, шаљући поруке политичким противницима, од шпонде удара страначког колегу. Него, да разјаснимо – није Андрија Мандић, крајем осамдесетих, рушио тадашње старе комунисте тако што их је оптуживао за издају Косова него Мило Ђукановић, који је мало послије тога издао и Косово и косовски завјет, и признао лажну државу на тлу Србије. Дакле, продао вјеру за вечеру. Исти тај Мило Ђукановић, па и остали из ДПС-а, величали су Слободана Милошевића да би га касније издали и постали марионете и агентура НАТО пакта„, истиче Вучуровић додајући да Мило Ђукановић, као први човјек ДПС, је свакако најодговорнији и зато, каже да ДФ не гријеши када каже да је Ђукановић починио највећу издају у историји Црне Горе, ако се има у виду његово понашање током агресије НАТО-а на СРЈ.

Зато је важно, истиче он, да једном рашчистимо неке ствари – за традиционално поимање части и морала то што је врх ДПС-а урадио за све ове године, и некад и сад се називало срамотом и издајом.

„Секулић свакако мисли другачије, али као што би некад, у ,,вуненим временима’’, рекао један угледни Катуњанин од кога су тражили да се одрекне традиционалних вриједности – ,,мислите о себи како год хоћете, али друштво нијесмо’’. Дакле, НСД има све оно што нема ДПС – доследност, идеју, идеологију и часну борбу за слободну и традиционалну Црну Гору. Иако Секулић одавно учествује у политичком животу, својевремено и као новинар Побједе која је тада била главна батина промилошевићевског режима којом се ударало по опозицији, он упорно показује велико незнање. За његову информацију, као и за друге прелетачевиће из ДПС-а, Нова српска демократија, којој Секулић, као бивши Србин, доводи у питање српство, настала је уједињењем Српске народне странке, која је у НСД унијела свој национални програм, и Народне социјалистичке странке, као наследника изворног, патриотског СНП-а чији је предсједник био Момир Булатовић. НСД баштини суштинске вриједности опозиције и заједно са колегама из ПЗП и ДНП смо основали ДФ који има довољно снаге, храбрости и присталица да предводи борбу за обарање тоталитарног режима“, истако је Вучуровић.

„Без жеље за увредом, мора се устврдити да је Секулићева прича о томе да је неко нешто ,,ушићарио“ и да неко неког ,,плаћа“ крајње неубједљива лаж. Али зато сви у ЦГ, а богами и шире, знају да се ДПС деценијама финансира новцем опљачканим од грађана ЦГ, а да је снажно финансиран и од организованих криминалних група. Дакле, када странка која скоро 30 година управља јавним финансијама и буџетом ЦГ, онима који нису располагали ни са центом државног новца покушава да подметне овакву неистину је само доказ да је врх ДПС-а изгубио сваки осјећај за реалност, мислећи да ће грађани заборавити њихово уништавање и понижавање Црне Горе.

ДПС је, наравно, у паници и због тога што су политички представници српског народа одлучили да се окупе и обнове историјску завјетну мисао наших предака. Тај историјски документ, у чијој изради ће учествовати и предсједник НСД Андрија Мандић, одредиће, између осталог и прецизно мјесто, природу и карактер црногорског режима и његову улогу у вишегодишњој антисрпској хистерији. То што ће они из врха режима бити одбачени и означени као издајници својих рођака и предака, вјероватно неће додатно ојачати њихове везе са злочинцима Тачијем и Харадинајем, али вјерујемо да ће помоћи многим другима, који нијесу у потпуности изгубљени, да се врате тамо гдје припадају“, закључује се у реаговању НСД.

ИН4С, 16.08.2017.Датум: 16.08.2017
Close
Close