Вучуровић: НСД ће учествовати у изради
                        декларације о обједињавању Срба

Вучуровић: НСД ће учествовати у изради декларације о обједињавању Срба

Нова српска демократија учествоваће у изради декларације о опстанку српског народа, коју ће припремити Србија и Република Српска.

Декларација би требало да буде готова до краја новембра и у њој ће, како је казао предсједник Републике Српске Милорад Додик, бити наведене све активности које треба спровести да би се одржала српска нација, повећао њен државни капацитет и заштитиле све српске заједнице.

Посланик НСД, Јован Јоле Вучуровић казао је за “Вијести” да та партија поздравља сваку иницијативу која иде у правцу обједињавања и сарадње унутар српског народа.

“Нашу подршку има и Декларација која се припрема, ми ћемо учествовати у њеној изради, даћемо своје конкретне предлоге и сугестије, и то не само о положају Срба, него и културном и другим облицима обједињавања Срба са свих српских простора. Ми, Срби из Црне Горе, припадамо великом народу, који је дужан да размишља у неким већим и ширим категоријама, и да заузме такву позицију, која, наравно, неће угрожавати никог другог”, рекао је Вучуровић.

Декларацију је најавио и генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић, након састанка Александра Вучића са Србима из региона, наводећи да то неће бити само декларација, већ и нека врста програмског документа.

Вучуровић тврди да је важно реално сагледати гдје су у прошлости биле слабости Срба.

“Само оно што нам се десило у претходних 25 година нас обавезује да радимо и дјелујемо заједно, и да се као једно биће појављујемо тамо гдје се евидентирају проблеми нашег народа”, казао је Вучуровић.

Коментаришући тврдње Додика да се у Црној Гори дешава "идентитески геноцид" над Србима, Вучуровић каже да је предсједник РС прецизно скенирао положај Срба у Црној Гори. “Наш народ, црква, култура, идентитет су директно угрожени и изложени дискриминацији. Али ми смо показали жилавост и нећемо дозволити да нас било ко насилно асимилује”, каже Вучуровић.

Портал Вијести, 10.08.2017.




Датум: 10.08.2017
Close
Close