ДФ: Демократе прескочиле на дукљанску страну 
                                као замјена за Дарка Пајовића

ДФ: Демократе прескочиле на дукљанску страну као замјена за Дарка Пајовића

Демократски фронт је данас саопштио да је Демократска Црна Гора прескочила на дукљанску страну као замјена за бившег предсједника Позитивне Црне Горе, Дарка Пајовића.

"Веома је љековита размјена мишљења ДФ са Демократама, како би се неке ствари покушале искристалисати и како би грађани имали јасну слику о ставовима, предлозима и плановима свих учесника у полемици. Оно што је очигледно и што је истина је да се ДФ отворено, бескомпромисно, на сваком кораку туче са режимом, а док траје та борба Демократе кукавички ударају ДФ са леђа. Зато је важно да се не лаже, а ДФ ништа није слагао. Напримјер, да није било ове полемике јавност не би сазнала да Бечић и друштво имају заједничке сеансе са распопом Мирашем Дедеићем и да се највиши функционери Демократа моле заједно са том особом и високим функционерима ДПС. То је истина, постоје фотографије, и не видимо потребу за оноликим "гицањем'' Бечића и других чланова "креативног тима''. Опште је познато да је Мираш "духовни отац" овакве "независности", ДПС-а, СД-а, разних других дукљаноида па се могло и очекивати, након Бечићевих изјава поводом 21.маја да овај датум "мора бити повод за радост сваког нашег грађанина'', да се Демократе позиционирају у гравитационо поље овог "државотворца", наводи сеу саопштењу ДФ. 

Из тог политичког савеза су додали да и када су сматрали да се само ради о прелетачевићкој тактици да се уђе у бирачко тијело ДПС и тако помогне ДФ да обори режим, суочили су се са безобзирном и недостојном теренском кампањом Демократа која је била искључиво усмјерена против ДФ, а у директној функцији Миливоја Катнића и ДПС.

"Претходних дана су лагали по сјеверу Црне Горе да су неки функционери ДФ "крштени'' код Мираша како би прикрили своје контакте и дружења са тзв ЦПЦ. Поштено би поступили да су рекли истину како сви функционери и посланици ДФ пред сваке изборе бораве и узимају благослов у Острошком манастиру. Дакле, немају никакве везе са индивудуом која јуриша на наше храмове, а у чијем се друштву веома угодно осјећају функционери Демократа. Наша је дужност да обавијестимо присталице ДФ на терену о правом карактеру политичких организација које дјелују против традиционалне Црне Горе и њене духовности, и жао нам је што су Демократе, напуштајући СНП, одлучиле да прескоче на дукљанску страну замјењујући у политичком животу странку Дарка Пајовића. Памте грађани срамне повике функционера Демократа - "марш са Цетиња!'' које су упућивали нама када смо протестовали против Синђине скупштине која је доносила одлуку о учлањењу ЦГ у НАТО. Посебно су срамни напади појединих одборника ове странке на митрополита Амфилохија, СПЦ и српски народ, који су по садржају премашили најбљутавије изјаве првака дукљанске екстремистичке идеологије", поручили су из ДФ. 

Из ДФ су казали и да је једна од лажи коју предсједник Демократа Алекса Бечић и друштво посебно шире у обиласцима кућа по Црној Гори је и она да је Андрија Мандић (један од лидера ДФ) кум са предсједнико ДПС Милом Ђукановићем. 

"Па је као нешто сумњив а они су ето баш ту поуздани, искусни, сигурни и приде Дедеићевим "благословом’’ оснажени да исправе све криве Дрине у Црној Гори.  Ако се има у виду да је та неистина одавно пласирана из кругова АНБ, онда је јасно одакле стижу савјети Алекси Бечићу. Истина је да се Андрија Мандић само једном срео и разговарао са Милом Ђукановићем, и то 2008. године, када је био члан опозиционе делегације, коју су још чинили Ранко Кадић, Предраг Поповић, Срђан Милић и Небојша Медојевић, а која је покушала предсједника ДПС да одговори од тога да призна лажну државу Косово", рекли су из ДФ. 

По њиховим ријечима, Демократе тумарају од куће до куће ширећи лажи о ДФ, али прескачу да саопште неке истине. 

"Напримјер, да испољавање одређених склоности високих функционера Демократа, које су манифестоване кроз латентно узнемиравање путем слања бомбоњера, букета цвијећа, Рафаело куглица и експлицитних изјава емотивне патње, умало није резултирало трагичним догађајем, јер револтирани отац више није могао равнодушно да гледа да његов син трпи невиђени мобинг. Да тада нису били присебни неки старији чланови Демократа, вјероватно би аутор ових саопштења црвенокраваташа био на издржавању затворске казне због константног узнемиравања и навалентности иначе својствене високим функционерима ове партије. ДФ, такође, никада неће заборавити онај кукавичлук Алексе Бечића, када је 24. октобра 2015, умјесто да подржи ДФ и слободне грађане, побјегао и сјео за Ђукановићев шведски сто, цмиздрећи како његова странка неће са рушитељима из ДФ, вец је спремна за конструктивни однос са режимом", пише у саопштењу ДФ.

ДФ тврди и да Демократе и Алекса Бечић једноставно треба да науче да се у Црно Гори све сазна и да се грађани не могу варати политичким акробацијама, издајама и промјенама мишљења преко ноћи.

"Због тих сазнања све већи број грађана га упоређује са Сашом Синђелићем јер се ухватио у исто коло са једним Миливојем Катнићем. Заправо, тај Миливоје Катнић никада и не би био ту да за ВДТ није гласао млади посланик Демократа Невен Гошовић. У коначном, све се зна и јавност кроз ове полемике спознаје суштину оних који су обманама, уз подршку режима, АНБ-а, криминалних група и дијела страних служби, хтјели да сруше ДФ", наводи се у саопштењу.

ДФ поручује и да се ситуација искристалисала. 

"ДФ је заједно са својим народом на првој линији борбе против режима. Водимо директну политичку борбу, прса у прса, трпимо ударце противника и ударамо најјаче што можемо. За то вријеме политички мрави покушавају да нас ударе са леђа на преваран и подао начин уз помоћ Мираша Дедеића, разних интересних лобија, укључујући  и геј лоби, корумпираних и издаји склоних уредника појединих медија и бивших опозиционара, функционера који подржавају лажну државу Косово и санкције Русији, оних који се противе вриједностима традиционалне Црне Горе, и који не смију да кажу којим језиком говоре и којој Цркви припадају.  Али, ово што се дешава се Демократама је изгледа неопходан пут који мора прећи нека опозициона странка која је одлучила да промијени страну и постане прихватљив партнер онима које Алекса Бечић зове "здраво крило ДПС". За ДФ не постоји здраво крило ДПС-а, ту странку у комплету треба растурити, јер је она главна препрека за  слободну, демократску и правну земљу каква треба да буде Црна Гора након смјене режима. ДФ за разлику од других хоће и може да мијења, а не да поправља нешто што је непоправљиво", закључује се у саопштењу ДФ.

Портал Вијести, 06.08.2017. Датум: 06.08.2017
Close
Close