Ђукановић: Пријетње казнама неће 
                          зауставити нашу борбу

Ђукановић: Пријетње казнама неће зауставити нашу борбу

Измјене и допуне Пословника о раду Скупштине покушај су Демократске партије социјалиста да застраши посланике Демократског фронта (ДФ), сматра шеф посланичког клуба ДФ-а, Милутин Ђукановић. Пословник о раду Скупштине, чије су измјене и допуне усвојене на сједници парламента у четвртак, предвиђа ригорозне казне за недолично понашање посланика, које се крећу и до 50 одсто њихове плате.

Ђукановић је агенцији Мина казао да измјене и допуне Пословника не могу зауставити борбу ДФ-а за истину, правду, демократију и слободу. "ДФ не могу зауставити било какве пријетње, а камоли пријетње новчаним казнама”, саопштио је Ђукановић.

Према његовим ријечима, једнострано усвајање Пословника не може допринијети смиривању тензија међу посланицима, већ напротив. Измјенама и допунама Пословника предвиђено је да се посланик којем је изречена опомена кажњава са десет одсто, а онај коме су током исте сједнице изречене двије опомене са 20 одсто од плате.

Посланик којем је одузета ријеч биће кажњен новчаном казном у висини од 40 одсто посланичке плате. Највишом новчаном казном од 50 одсто плате биће кажњен посланик којем је изречена мјера удаљена са сједнице.

Мина, 29.07.2017.Датум: 29.07.2017
Close
Close