Мандић: Милов режим суди
                        свим Србима

Мандић: Милов режим суди свим Србима

Црногорски режим на оптуженичку клупу извео је све Србе, и то је оно што је страшно. Овде се ради о државном терору који ћемо зауставити током монтираног политичког процеса.

Ово, за “Новости”, каже Андрија Мандић, лидер Нове српске демократије и Демократског фронта, један од 14 оптужених за наводни покушај државног удара 16. октобра прошле године, на дан парламентарних избора у Црној Гори.

Кажете да црногорски режим води хајку против Демократског фронта, најјачег опозиционог савеза, преко судова и тужилаштва.

- Обрачунавају се с нама и с нашим политичким савезом, како би зауставили промену власти у Црној Гори. Ми немамо никакво поверење у црногорски правосудни систем, а преко директних ТВ преноса из суднице, показаћемо грађанима колико су слабе те институције. Раскринкаћемо специјалног тужиоца Миливоја Катнића и његов тим и доказати да је оптужница била лажна!

Зашто је ДФ трн у оку властима у Подгорици?

- Зато што Демократски фронт има чврсте и јасне ставове према референдуму о чланству државе у НАТО, војној неутралности Црне Горе, укидању санкција Русији, повлачењу срамне одлуке Владе у Подгорици о признавању квазидржаве Косово, разобличавању многобројних афера и спреге власти и црногорског подземља.

Хајка се води и према нашим браниоцима у процесу суђења, од којих је један морао чак и да одустане од одбране клијента.

Како коментаришете још једно одлагање главног претреса у случају оптужби за “државни удар”?

Мислим да је то почетак наше победе.

Специјално државно тужилаштво најављује покретање иницијативе за укидање имунитета четворици посланика ДФ због инцидента у холу Скупштине.

- Катнић очигледно губи тло под ногама. Пошто нема доказа за наводни покушај пуча, он сада отвара нове случајеве како би се нанела штета ДФ. Још једна тужна прича тужилаштва.

Због чега ДФ нема подршку остатка опозиције?

- Режим и преостали део опозиције прижељкују да се, кроз наша хапшења, затварања и суђења, Демократски фронт ослаби. Ако разумем зашто то ради режим, немам оправдање за опозицију. Постоји у Црној Гори тип политичара, такозваних амандманџија из “конструктивне опозиције”, који немају личне храбрости да се супротставе опасном криминализованом режиму.

СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА

Тужилаштво је продужило притвор Михаилу Чађеновићу, вашем возачу.

- Продужавање притвора после шест месеци проведених у спушком затвору је скандалозно. Потпуно невин човек лежи иза решетака зато што су судије Вишег и Апелационог суда на истом задатку. Они верују да ће притисци којима је Чађеновић изложен уродити плодом и да ће успети да га сломе као човека и родољуба и да ће оптужити најближе пријатеље и себе како би исказом помогао Катнићу да одржи лажну оптужницу. У то су се грдно преварили.

Вечерње Новости, 24.07.2017Датум: 24.07.2017
Close
Close