ДФ позива чланство и присталице 
                         да помогну у гашењу пожара

ДФ позива чланство и присталице да помогну у гашењу пожара

Демократски фронт позива своје чланство и присталице да, на сваком мјесту, гдје год могу, помогну у гашењу пожара који су захватили Црну Гору.

Ова тешка ситуација је још једном показала да је власт неспремна и неспособна за овакве непогоде и да нема капацитета да одговори на овакве изазове. Такође, власт је обманула грађане обећањима да ће НАТО прискочити у помоћ Црној Гори у случају оваквих и сличних ситуација. Свједоци смо да у овим тешким тренуцима за Црну Гору грађани једино могу да се ослоне једни на друге, јер слабо опремљене и малобројне ватрогасне јединице су већ на ивици издржљивости.

Већ на првом већем испиту пала је у воду она велика прича о томе како ће ЦГ бити ,,равноправна за столом" у Бриселу- НАТО је једноставно оставио на цједилу свог ,,савезника", земљу која је ,,пуноправна" чланица. То нас враћа на оне велике поплаве које су прије неколико година погодиле ЦГ, а од НАТО-а је тада стигла помоћ у виду 17 пари десних чизама. Тако и данас, нигдје НАТО авиона да гасе пожаре, нигдје тих чувених војних трупа да учествују у спасавању људских живота и имовине. Очигледно је да ће једини авиони НАТО које је видјела ЦГ бити они који су убијали наш народ 1999. године.

И умјесто да све капацитете усмјере на гашење пожара и санирање катастрофе, марионетска власт и данас срамно цвили и прича о инвестицијама које ће доћи са учлањењем у НАТО, што је тешка неистина. Колико су земље НАТО заинтересоване за ЦГ показује се сада кад су у питању животи људи. Ми смо упозоравали на ово, јер нам је било јасно зашто НАТО инсистира на чланству Црне Горе - не да би јој помогли, него да би је користили у својим геополитичким обрачунима. Вриједи подсјетити да су руски авиони прије неколико година учествовали у помоћи Црној Гори када је такође била угрожена од пожара. Не очекујемо да било који министар поднесе оставку због промашаја који су направљени, јер се ради о влади која је не само неодговорна, већ је показала да презире свој народ.

Још једном позивамо чланство и присталице ДФ да помогну у гашењу пожара гдје год могу. На терену су и посланици и функционери ДФ, и неопходно је учинити све да се заштите људски животи и њихова имовина.Датум: 17.07.2017
Close
Close