Апел породице Чађеновић: Пустите нам сина, 
                                у затвору је зато што је Србин!

Апел породице Чађеновић: Пустите нам сина, у затвору је зато што је Србин!

Шест месеци на правди Бога мој син Михаило чами невин у спушком казамату само зато што је Србин. Никакве везе он нема са тероризмом или рушењем државе што му се намеће у оптужници. Тужилаштво преко њега покушава да сломи Андрију Мандића, нашег пријатеља, уз кога је мој Михаило растао и стасавао као човек. Терају га да призна лаж, дакле нешто што Андрија није учинио. Узалуд им хапшења, претње, малтретирања - Михаило је тврд орах! Последњи пут породица позива правосудне органе да нам сина пусте из затвора где је невин заточен више од 180 дана.

Овако, за "Новости", говори Миљан Чађеновић, отац Михаила - младића који је ангажован као возач Андрије Мандића, председника Нове српске демократије. Ухапшен је почетком фебруара по налогу специјалног државног тужиоца због сумњи да је припадник "криминалне организације" која је покушала насилну промену уставног поретка 16. октобра прошле године. Уз оптужницу Чађеновићима је чашу жучи прелило и ново продужење притвора до коначне одлуке суда.

- Шта ако се никада не дође до коначне одлуке? Ово је брука и срамота за Црну Гору. Сина су ми ухапсили неколико дана након операције жучи, упали у стан, све претресли и отишли. Када је давао изјаву у тужилаштву носио је још конце од операције, да би га потом сместили у спушки затвор. У међувремену је доживео и саобраћајни удес када су га водили у Виши суд, доживео је потрес мозга, истегнуће вратних жила и никоме ништа - прича огорчени отац Миљан.

Бројни пријатељи из ДФ и Нове, данима су уз Чађеновиће. Мајка Милка успева да сузбије емоције.

- Поносна сам на свог сина. Михаило нема ниједну мрљу у животу. И сада тамо невин чами у затвору. Победиће - уверена је Милка.

ПОСЕТА ЕПИСКОПА ЈОАНИКИЈА

У ћелији је Михаила посетио и епископ будимљанско-никшићки Јоаникије.

- Ово је други пут да владика Јоаникије долази у "Спуж" због нашег Михаила. Први пут му није било дозвољено да уђе, али сада јесте. Наш син узео је благослов од духовника, окрепио се и оснажио - каже Миљан. - Михаило је то примио к знању. Казао нам је да га притисци нису сломили и да ће из затвора изаћи онако како је и ушао - светла образа. Владика Јоаникије му је обећао да ће му крстити прво дете које добије! Михаило се још није оженио јер га је у томе омело тужилаштво. Али и то ће брзо доћи на дневни ред.

Вечерње Новости, 15.07.2017Датум: 15.07.2017
Close
Close