Мандић владици Лонгину: Не могу
                         присуствовати слави због репресије ЦГ режима

Мандић владици Лонгину: Не могу присуствовати слави због репресије ЦГ режима

Српска православна епархија новограчаничко-средњезападноамеричка и њен епископ Лонгин упутили су позив предсједнику Нове српске демократије Андрији Мандићу да присуствује прослави Светог Мардарија Либертивилског 15. и 16. јула ове године. Мандић се не може одазвати позиву јер су му одузете путне исправе и забрањен излазак из земље.

Прослава Светог Мардарија (Ускоковића) ће бити одржана у манастиру Светог Саве, у Либертивилу, држава Илиној (САД). Свети Мардарије Либертивилски је први српски епископ у Америци и уврштен у ред светитеља од стране Архијерејског сабора Српске православне цркве у Београду, у мају 2015. године. На прославу коју ће водити Патријарх Српски Иринеј су позвани и високи представници других Православних Цркава, архијереји Православних Цркава у Америци, као и други званичници из отаџбине.

„На жалост, и поред најбоље воље и жеље нијесмо у могућности да присуствујемо овом свечаном чину због забране од стране дискриминаторског режима у Црној Гори.

Репресија коју режим спроводи према опозиционим лидерима и овог пута се показала на дјелу. Предводницима српског народа у Црној Гори је одузет пасош и забрањен излазак из земље. Као у најгоре стаљинистичко-титоистичко вријеме. Али, као што сви добро знамо Божија је посљедња и коначан је суд Његов,“ наводи лидер НСД у свом писму владици Лонгину, изражавајући наду да ће „и српски народ у Црној Гори ускоро обасјати сунце Слободе“.

ИН4С, 13.07.2017Датум: 13.07.2017
Close
Close