ДФ: Слобода је врхунски принцип; пустити 
                    из притвора и остале који су на мети Катнића

ДФ: Слобода је врхунски принцип; пустити из притвора и остале који су на мети Катнића

Након што је врховни државни тужилац Ивица Станковић издао обавезујуће упутство специјалном државном тужиоцу Миливоју Катнићу да се не спроводи хапшење лидера Покрета за промјене и члана Предсједништва Демократског фронта Небојше Медојевића, из ДФ-а су затражили да се из притвора пусте људи који су блиски ДФ-у, а који су више мјесеци у притвору.

„Позивам их да ослободе људе који су осам мјесеци у притвору, позивам их да ослободе Михаила Чађеновића који је у притвору шест мјесеци, да ослободе Жељка Шћепановића, Дејана Вујисића, Момира Николића„, казао је лидер НСД-а и члан Предсједништва ДФ-а Андрија Мандић на данашњем пресу након Станковићевог упутства, напомињући да су на слободи многи криминалци.

Он је истакао да је у ДФ-у немају дилему да је црногорско правосуђе подијељено на више струја.

„Препознајемо ону струју коју персонификују Мило Ђукановић и Миливоје Катнић, као и неке друге струје“, нагласио је лидер НСД-а.

Он је додао да, ако се настави и даље притисак на ДФ, како то у ДФ-у и очекују, то неће бити добро ни за кога у Црној Гори, као и да се мора пронаћи начин да функционишемо као нормално друштво.

Медојевић: Није Црна Гора Мило Ђукановић

“Није Црна Гора Мило Ђукановић. ДФ је предмет личног прогона Мила Ђукановића”, казао је на данашњем пресу Небојша Медојевић, додајући захвалност свима онима који су пратили ситуацију у последњих осам дана и исказали подршку њему лично и ДФ-у.

Он се сагласио са Мандићем да се СДТ не понаша објективно већ да ради на бази личних фрустрација.

„Позивамо све да схвате да су у питању преломни тренуци у Црној Гори, да се угледају на ДФ, да се диктатору мора рећи – доста!“, казао је Медојевић, додајући да ДФ не брани функције, или Небојшу Медојевића, већ стару, чојску, лијепу Црну Гору.

„Мислимо да смо показали колегама из опозиције који је пут да се Црна Гора ослободи“, нагласио је он.

Како је истакао, мир и стабилност постоје и у диктатурама, али је слобода врхунски принцип који се мора спроводити.

ИН4С, 06.07.2017.Датум: 06.07.2017
Close
Close