Вучуровић: Црна Гора се не може градити
                               тако што ће се одрећи себе

Вучуровић: Црна Гора се не може градити тако што ће се одрећи себе

Посланик Демократског фронта и портпарол Нове српске демократије (НСД) Јован Вучуровић казао је да Демократски фронт представља ону Црну Гору која се никада није предала и чије је друго име слобода, за коју се са подједнаким поносом и жаром војевало под крсташ и алај барјаком и тробојком.

"Важно је, данас на Видовдан, поручити усијаним главама, фалсификаторима, као и онима који свјесно хрле у издају, да се Црна Гора не може градити тако што ће се одрећи себе. То је доказано више пута кроз историју, од "гувернадуровића'' до Дрљевићевих нациста из 12. јула 1941. године. То што су марионетски режим и појединци из опозиције кренули путем стварања Црне Горе која то није и ширења непријатељства према нашим историјским пријатељима и савезницима, последња је опомена грађанима да се међу нама налазе они који су због ситног личног интереса спремни да понизе Црну Гору, њену духовност, идентитет и наше претке", казао је Вучуровић и додао да "ДФ то сигурно неће дозволити."

"Знамо да се противник налази у фази бијеса, острашћености и мржње према свему што симболизује наше темеље, и да је снажно подржан од стране оних који нам никада кроз историју нису били пријатељи. Али и то ваља издржати зарад коначне побједе и исправљања свих оних катастрофалних потеза који су Црну Гору жељели да одвоје од ње саме и који су јој укаљали образ. У том контексту, напримјер, ДФ је у свом програму записао како права Црна Гора треба да се односи према признању такозване државе Косово од стране Ђукановићеве владе", казао је Вучуровић.

Вучуровић је додао и да то ће бити један од најбољих начина да се пошаље порука свима да се Црној Гори враћа достојанство "које су јој угрозили Ђукановићев режим и појединци из опозиције који се, сходно својим афинитетима, нуде онима који одлучују о њиховим политичким судбинама. "

"Они који мисле да у будућност иду са фелером, било из власти или опозиције, покушавајући да грађанима силом наметну став да у Црној Гори све почиње од 2006. године, раде узалудан посао. Оно смо што смо и што су нам били преци, а не оно што нам у виду сугестија, поглавља, стандарда "приносе'' било какви савези и уније, који са друге стране жестоко бране свој интегритет и идентитет. Не знамо за примјер да се у Европи неко одрекао своје историје и традиције, да се стиди да каже ко је и шта је, којим језиком говори, у коју цркву иде. Такав политички кретенизам покушава да се "прими'' само у Црној Гори. И не знамо да је то од Црне Горе неко тражио, али су и кроз историју увијек постојали они који су добровољно, из разних разлога, најчешће оних најмизернијих, издали и пљунули на своје претке.  Демократски фронт ће градити Црну Гору на постулатима традиције, части, слободе, помирења и пријатељства са свима који немају намјеру да поништавају и понижавају нашу историјску и духовну вертикалу, јер само тако можемо задобити поштовање свих, и на истоку и на западу, и само то може бити полазна тачка за економски и сваки други развој. То је јасна и прецизна политика- политика са кичмом и ставом.   На Видовдан се треба подсјетити ријечи Ива Андрића који, загледан у Црну Гору Његошевог и ранијег доба,  каже: "Све што се у тим брдима рађало, долазило је на свет са рефлексом косовске крви у погледу''. Та  "вјечна присутност Његошева'' траје упркос тадашњим и данашњим "гувернадуровићима'', и свима који су Црну Гору покушали да измјесте из свог природног, духовног и историјског тока", закључио је Вучуровић.

Вијести, 28.06.2017.Датум: 28.06.2017
Close
Close