Мандић: Напади на ДФ 
                 неће остати без одговора

Мандић: Напади на ДФ неће остати без одговора

Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић саопштио је данас на ванредној конференцији за новинаре да су његови пратиоци – официри бившег 7. батаљона Војске Југославије, нападнути данас од стране групе људи која је почела, ничим изазвана, да провоцира, а затим и да физички насрће на њих испред просторија НСД. Никезић и Гојковић су након смиривања ситуације испред странке, отишли у Ургентни центар због ситних повреда, а након изласка из болнице сачекало их је и мучки напало 15-ак насилника.

„Преузимам одговорност за сва будућа дешавања у Црној Гори. Дејан Гојковић и Горан Никезић нису ни примијетили ко их је напао. Ја желим да позовем полицију и тужилаштво Црне Горе да се не баве овим проблемом – ово ће све ријешити ДФ,“ нагласио је Мандић и додао:

„Ми немамо дилеме ко стоји иза напада, и ко су ти који провоцирају сукобе у Црној Гори. Проблеме које имамо сами ћемо рјешавати. Ми знамо да би неко хтио да нас усмјери да неке ситне нарко дилере да се са њима расправља ДФ- али ми то нећемо дозволити, јер знамо ко може да буде налогодавац напада.

Црна Гора се са овим најновијим дешавањима налази на ивици грађанског рата. Напади на ДФ, повређивање људи из ДФ-а посебно људи из некада елитне јединице ВЈ не могу остати без одговора ДФ-а. Лично преузимам одговорност за одговор који ће дати ДФ. Позивам људе из Владе да се дозову памети. Нећемо пристати, нити прихватамо да будемо понижени нити да Небојша Медојевић буде ухапшен.

Позивамо власт, људе из црногорског правосуђа да буду на висини историјске одговорности. Овдје не може да помогне НАТО пакт или авијација САД – ово је проблем који је међу нама у Црној Гори и он међу нама мора да се ријеши,“ напоменуо је Мандић.

Кнежевић: Нападом на Гојковића и Никезића нападнут ДФ 

„Данас је осим напада на Дејана Гојковића и Горана Никезића нападнута и НСД и ДФ. Оно што смо прије неколико дана саопштили – да се Црна Гора налази на ивици грађанског рата, репресијом коју Ђукановић спроводи над ДФ-ом у ствари је био пробни окидач да данас Црна Гора дође у ситуацију која би могла да ескалира и коју нико не би могао да контролише,“ казао је лидер ДНП и члан Предсједништва ДФ-а Милан Кнежевић.

Он је напоменуо да специјални државни тужилац, врховни тужилац и министар унутрашњих послова немају никакву обавезу да истраже овај напад.

„Они су изгледа квалификовани само за то да спроводе хајку против ДФ-а,“ напомеуо је Кнежевић и нагласио:

„Ми ћемо овај напад третирати као самообрану. Нећемо дозволити да нас убудуће на било који начин неко напада и угрожава нашу безбједност и безбједност наших људи.

Налагодавце зна цијела Црна Гора: то су Мило и Ацо Ђукановић и читава булумента око њега која је креирала аферу ‘државни удар’ и која сада креира аферу прања новца. Ми ћемо то рјешавати како знамо и умијемо“.

Медојевић: Особе које су напале пратиоце ДФ-а су блиско везане за АНБ

Небојша Медојевић, лидер ПзП-а и члан Предсједништва ДФ-а, указао је на чињеницу да политичку кризу у Црној Гори треба решавати политички, а не насиљем.

Он је према незваничним информацијама које посједује навео да су особе које су данас напале пратиоце ДФ-а блиско повезане са структурама из АНБ-а, које систем користи управо за изазивање нереда.

„Ово је школски примјер како криминалне службе АНБ-а користе своје агенте, илити људе из сиве зоне, да изазову сукобе у Црној Гори“, казао је лидер ПзП-а.

Поновио је да је ДФ за мирно политичко решење, али да исто тако мора очувати достојанство својих бирача, који више не могу трпјети овакве видове насиља.

Подсјетио је да се у историји Црне Горе овакав вид насиља увијек завршавао катастрофално, и упутио апел међународној заједници да увиде на шта је све спреман Мило Ђукановић.

Медојевић је поновио ријечи колеге Мандића да ДФ нема повјерења у институције система, јер су они, како је казао, и налогодавци насиља над ДФ-ом, те да ће ДФ преузети одговорност за безбједност.

„Ми смо данас физички нападнути у сједишту странке. Агенти АНБ-а су напали наше људе. Разумјели смо поруку и нећемо се обраћати институцијама„, казао је Медојевић, додајући да ДФ не жели грађански рат у Црној Гори.

Никезић: Догађај испланиран – начин застрашивања чланова и симпатизера НСД-а

„Сматрам да је овај догађај испланиран, пошто ове момке који су нас напали не познајем, да смо нападнути без икаквог повода, зато што мој колега и ја радимо као лично обезбјеђење предсједника Нове српске демократије Андрије Мандића“, казао је у изјави након догађаја један од нападнутих Мандићевих пратиоца, Горан Никезић.

Он у изјави додаје да ово представља начин застрашивања чланова и симпатизера НСД-а.

Никезић није желио да подноси писмену пријаву против нападача.

Напад на пратиоце Андрије Мандића

Током дана, док је трајао прес ДФ-а у просторијама Нове српске демократије у Херцеговачкој улици, неколико непознатих младића је изазвало инцидент. Тада су реаговали Гојковић и Никезић који су спријечили даље инциденте испред сједишта странке. Том приликом њих двојица су задобили лакше повреде, па су отишли до Ургентног блока, на преглед. Тако их је, како нам је потврђено, сачекало 10-так младића, а сумња се да су користили и палице, и брутално их напали и мучки ударали. 

Нападачи су побјегли са лица мјеста, а полиција трага за њима. Како незванично сазнајемо, међу нападачима је и извјесни Гледис Чекај, албански националиста, који има полицијски досије. Како, незванично сазнајемо, ради се о особама које се баве кријумчарењем наркотика из Албаније ка Црној Гори и зеленашењем (давањем пара код камату), од новца који су зарадили трговином наркотицима. Чекај, који је поријеклом из Враке, ухапшен је због напада на пратиоце Андрије Мандића. 

ИН4С, 15.06.2017.Датум: 15.06.2017
Close
Close