ДФ: Своју слободу нећемо дати тек тако

ДФ: Своју слободу нећемо дати тек тако

Не прихватамо да будемо понижени. Послали смо поруку међународној јавности да нећемо дати тек тако своју слободу, казао је данас на ванредној конференицији за новинаре Демократског фронта члан Предсједништва ДФ-а Андрија Мандић, организованом поводом нових сазнања о монтираној афери „државни удар“

Нова сазнања представљају наставак деконструисања бруталне режимске афере и подвале чији је циљ политички обрачун са најјачом опозиционом групацијом ДФ-ом, наглашено је на прес-конференцији.

„Ми смо саопштили Марковићу, Ђукановићу да ДФ неће помјерити ни милиметар уназад. Јуче сам рекао и данас понављама да оне који су гласали за укидање имунитета и припремали акцију хапшења функционера ДФ-а доживљавамо као личне непријатеље,“ казао је Мандић и додао:

„Данас желим да у име ДФ-а позовемо све наше присталице да имају исти приступ према њима као и ми.

Мандић је напоменуо да је Црна Гора дубоко подијељено друштво те да је „несрећна држава на ивици грађанског рата“.

„Рекао сам јуче да батина има два краја. Видимо да се режим опредијелио за батињање оне Црне Горе коју ми представљамо, за понижавање Црне Горе – али, ми смо спремни и наредни свему што слиједи. Упозоравамо све да би требало наћи рјешење у складу са Уставом и законом, који треба да важе за све,“ нагласио је лидер НСД и истакао:

„Ацо Ђукановић заслужује робију па није у затвору, већ тамо лежи Михаило Чађеновић. Ми смо одлучни и намјерни да бранимо наша права.“

Мандић је казао да је што се тиче афере прања новца ДФ-у све јасно.

„Данас ћемо вам представити документ који нам је стигао из Шапца,“ казао је функционер ДФ-а и објаснио да се радо о свједочењу једног од људи који су признали кривицу и свједочили пред судом у афери „државни удар“, те на поменуо да он свједочи да је признао кривицу на притисак Саше Чађенвића.

„ДФ је спреман да одбрани права грађана и данас ћемо кроз овај документ предочити колико је смијешна прича око државног удара. Јад, биједа и срамота је лице црногорског режима,“ нагласио је лидер НСД и напоменуо:

„Постоје људи у администрацији и Србије и Црне Горе који су монтирали оно што је диктирао Саша Чађеновић. Чекамо сједницу саслушања о запосленим о амбасади Србије. Црногорски режим је покушао да изврши притисак на Србију како би намонтирали цијели случај; он је покушао да изврши притисак на Србију како би намонтирали цијели случај – ово је план како би се Срби одстранили са ових простора.

Ово је држава наших предака и нико нас неће одавде истјерати.
Очекујемо да ће остатак опозиције након свих доказа стати уз нас,“ истакао је Мандић.

Медојевић: Катнић тражи хапшење јер знам за његове злочине

„Јасно је свима да је ДФ циљ прогона овог режима“, казао је члан Предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић и нагласио:

„Добио сам јуче подршку са свих страна и ако то нису присталице ПзП нити ДФ-а. Данас после толико година ратни злочинац Миливоје Катнић одлучује да ме ухапси. Катнић тражи хапшење због тога што знам за његове злочине.“

Он је напоменуо да за Црну Гору постоји само је једна дилема: слобода или диктатура.

„Свако ко прихвати да иде противзаконито биће означен као противник Црне Горе. Ђукановићу се ближи крај, прешао је у Дубаи гдје планира изградњу и отварање банке,“ казао је функционер ДФ-а нагласивши да ДФ има обавезу да се утврди свачија одговорност.

„Ова криза се може ријешити само политичким путем, Ђукановић жели насиље. Нама је доста братоубилачких ратова,“ казао је Медојевић и истакао:

„Формирање прелазне владе, стварање услова за фер и демократске изборе је једини излаз. 

Катнић ће одговарати за ратне злочине.“

Кнежевић: Немамо проблем да лопове и криминалце назовемо фашистима

„Чуровић је дао изјаву у којој оптужује Чађеновића да је под притиском написао лажну изјаву – овим м је афера ‘државни удар’ завршена. Разбијена је у парампарчад. Све је раскринкано,“ казао је члан Предсједништва ДФ-а Милан Кнежевић.

„Све оно што се дешавало јуче је немоћ парламентарне већине,“ напоменуо је Кнежевић и додао:

„Противуставна одлука о скидању имунитета јасно говори о интенцији Катнића и Ђукановића. Они не желе ДФ на политичкој сцени уопште, зато и раде све ово.

То је паника режима. Пацови и мишеви први напуштају брод који тоне, али они не могу побјећи ни од једног слободног грађанина Црне Горе.

Функционер ДФ-а је напоменуо да у ДФ-у не желе да се пролије ни кап крви али „ако мисле да ће од нас правити нове Јевреје грдно су се преварили“.

„Пријаве стижу на нашу адресу за све и свашта, јер су кукавице и не могу а издрже вербални напад,“ казао је Кнежевић и истакао:

„Велики Томас Ман је био оптужен јер је фашисте називао својим именом. Тако ни ми немамо проблем да лопове и криминалце назовемо тако.“

ИН4С, 13.06.2017.Датум: 13.06.2017
Close
Close