ДФ: Наши одборници да иницирају усвајање
                             Декларације о укидању санкција Русији

ДФ: Наши одборници да иницирају усвајање Декларације о укидању санкција Русији

Предсједништво Демократског фронта донијело је одлуку да одборници ове партије у локалним парламентима иницирају усвајање Декларације о укидању санкција Русији, саопштено је из ове партије.

"Предсједништво Демократског фронта донијело је одлуку да наши одборници у локалним парламентима иницирају усвајање Декларације о укидању санкција Русији, коју је предложило Удружење руско-српско-црногорског пријатељства "Словенски мост". Одлука Владе Црне Горе да уведе санкције Руској федерацији, донешена је противно интересима и већинској вољи наших грађана, а већ је нанијела огромну штету Црној Гори. Марионетски црногорски режим је слиједећи наредбе својих налогодаваца, и због личних интереса појединаца из врха режима, повукао потез који дубоко погађа највећи број општина у Црној Гори, а нарочито на почетку туристичке сезоне. И за то слијепо служење тим центрима моћи ништа нису добили заузврат - оне земље које наређују актуелној власт да на овај начин ради против интереса свога народа не показују спремност да било чиме помогну Црној Гори, нити су заинтересоване за неке инвестиције или подршку привреди и економији", наводи се у саопштењу ДФ-а.

У саопштењу се додаје да са друге стране, Русија, руске инвестиције и руски туристи су годинама највећи ослонац туристичке привреде Црне Горе, "али умјесто сарадње црногорски режим је одабрао да додатно заоштрава односа са том великом државом и тако у тежак и компликован положај доведе наше општине и огроман број грађана који су своју егзистенцију везали за туризам, али и за друге области."

"Зато ДФ предлаже да се усвоји ова декларација и да се тако на најмању могућу мјеру сведе штета коју је Влада ЦГ изазвала неразумним увођењем санкција Русији. ДФ овим чином наставља да спроводи ону политику коју је предочио грађанима, политику отворености према свима а нарочито према историјским савезницима и пријатељима који могу да помогну нашој земљи и народу. Усвајање ове Декларације је испит за све политичке опције, и показатељ грађанима колико је ко спреман да брани њихове интересе и егзистенцију коју су својим катастрофалним потезима угрозили људи из врха режима. Такође, онај који би евентуално избјегао или одбио да прихвати Декларацију, дужан је да грађанима објасни на који начин ће им надокнадити штету која се због увођења санкција Русији сваким даном увећава и поприма драматичан облик", закључено је у саопштењу.

ИН4С, 03.06.2017.Датум: 03.06.2017
Close
Close