Обустављен поступак против ДФ-а: 
                    АСК мора да „ослободи“ новац ДФ-а

Обустављен поступак против ДФ-а: АСК мора да „ослободи“ новац ДФ-а

Суд за прекршаје обуставио је поступак који је Агенција за спречавање корупције покренула против Демократског фронта, након чега ће се „ослободити“ 346.000 евра које је ДФ зарадио изборним резултатом.

„Агенција за спречавање корупције, на чије чело је Душко Марковић инсталисао таста свог сина, да би штитио корупцију и борио се против Демократског фронта, мора да ‘ослободи’ 346.000 € које је ДФ зарадио изборним резултатом! Суд је данас обуставио прекршајни поступак који је ова агенција против нас покренула још у октобру, без икаквог законског основа, само да би нам онемогућила нормално пословање и због које је рачун НСД-а мјесецима у блокади“, саопштио је овим поводом потпредсједник НСД и функционер ДФ-а Славен Радуновић.

Он је на свом Фејсбук профилу написао да је суд данас обуставио прекршајни поступак који је ова агенција против ДФ-а покренула још у октобру, „без икаквог законског основа, само да би нам онемогућила нормално пословање и због које је рачун Нове српске демократије мјесецима у блокади“.

Он је поручио да је видно да маске полако падају, те да ће све ово неко морати да плати, по закону.

„Из дана у дан подижу нове оптужнице против ДФ-а, без доказа, сатанизују нас у медијима и по друштвеним мрежама, а кад исте дођу на дневни ред, покаже се да су плод беспризорне политичке подршке ДПС-у. На то из режима одговарају новим оптужницама, како би се заборавило да су претходне биле подвала. Све ће ово неко морати да плати. По закону.“

Подсјетимо да је у октобру прошле године Агенција за спрјечавање корупције (АСК) најавила је да ће покренути пред надлежним судовима поступак против Нове српске демократије (НСД), Покрета за промјене (ПзП) и Демократске народне партије (ДНП) због неажурног вођења финансијске евиденције.

Функционер ДФ-а Милутин Ђукановић оцијенио је тада да се АСК потпуно ставила у службу Демокртске партије социјалиста (ДПС) и да је злоупотријебила службена овлашћења.

ИН4С, 01.06.2017.Датум: 01.06.2017
Close
Close