ДФ: Сви који су подигли хајку 
                        против нас мораће да одговарају!

ДФ: Сви који су подигли хајку против нас мораће да одговарају!

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандића и потпредсједник те партије, Славен Радуновић ослобођени су оптужбе за насилну промјену уставног уређења 24. октобра 2015. године, одлучено је јутрос у Вишем суду у Подгорици.

Након ослобађајуће пресуде лидери Демократског фронта, Покрета за промјене, Нове српске демократије и Демократске народне партије одржали су прес конференцију за јавност.

„Ово је очекивана одлука због неутемељене оптужнице. У овом процесу се показала сва апсурдност  онога што нам је тужилаштво стављало на терет“, саопштио је потпредсједник НСД, Славен Радуновић.

Додаје да је ово прва побједа у низу, јер тужилаштво у рукама ДПС-а нема доказа ни за суђење које слиједи око тзв. државног удара.

„Овом приликом морам да захвалим правим и објективним медијима, поседно новинару  Дан-а, Дражену  Живковићу  и порталу ИН4С“, поручио је Радуновић.

Мандић је рекао да ослобађајућа пресуда шаље поруку да је ДФ и даље кључни противник режима.

„Режим и Тужилаштво су уложили много енергије да заплаше народ. Порука је једна – снажно у редове ДФ-а који је показао да једини има снаге и план како да промијени режим,“ рекао је Мандић.

Члан предсједништва ДФ-а Милан Кнежевић поручио је да је суђење почело у јеку предизборне кампање Фронта, што, како је навео, показује колико су ДПС и његов лидер Мило Ђукановић инструирали Тужилаштво.

„ДФ не само да је предмет прогона  владајуће коалиције, већ што је много трагичније државних органа“, изјавио је лидер ПзП, Небојша Медојевић.

ИН4С, 26.05.2017.Датум: 26.05.2017
Close
Close