Вучуровић: Акција на Румији 
                      у координацији са режимом

Вучуровић: Акција на Румији у координацији са режимом

У Новој српској демократији сматрају да је ,,потпуно очекивано и природно да актуелни антисрпски режим кажњава Србе и српску заставу''.

- Они су све урадили да разбију државну заједницу и насилно асимилују Србе у ЦГ. Већ више од једне деценије врше бруталну дискриминацију над српском националном и језичком заједницом. У том времену, савезници су им били албански политичари и то не само из ЦГ него из читавог региона. Како је познато да у ЦГ закон не важи подједнако за све њене грађане, онда није изненађење да постоји политика двоструких аршина, једна према Србима друга према Албанцима, навео је посланик ДФ-а Јован Вучуровић.

Та политика, како је додао, постаје посебно изражена када режим повјерује да она даје резултате.

- Тако, рецимо, када неко ко је припадао Блоку за заједничку државу, који је покраден на референдуму и жалио за разбијањем заједничке државе, данас каже да треба чувати тековине 21. маја и штитити референдумску крађу из 2006. године, режим погрешно закључи да је успио у намјери асимилације Срба и обрачуна са идејом заједничке државе. То га додатно охрабри да настави још бруталнији обрачун са нашим народом, казао је Вучуровић.

По његовим ријечима, у Новој и ДФ-у су сигурни да су грађани Улциња албанску заставу на Румији истакли у договору са режимом.

- Сигурни смо да је то дио координиране акције Душка Марковића и Назифа Цунгуа. Наравно, ДПС ово не може отворено да ради због гласача у Мојковцу, Беранама, Никшићу, Боки, јер тамо морају да глуме и представљају се као велики Црногорци.

ДАН, 25.05.2017.Датум: 25.05.2017
Close
Close